Argentina

Argentina


Informatii generale si harti Argentina

Este a opta tara ca marime din lume. Argentina are printre cei mai inalti munti din lume, cele mai intinse deserturi si cele mai spectaculoase cascade. Cand ne gandim la Argentina, ne gandim la fotbal, tango, Pampas, Evita, dar aceasta tara nedescoperita in totalitate are mult mai multe de oferit.

Probabil una dintre cele mai cunoscute manifestari ale culturii populare argentiniene este tangoul, acest dans care a cucerit romanticii de pretutindeni. Daca sunteti interesati de istorie, aici veti descoperi o multime de muzee; daca va plac traditiile veti intalni spectacole minunate de muzica, dans si folclor aproape in fiecare loc; daca va plac sporturile aici puteti practica o multime de sporturi ca rafting, schi, safari, pescuit si apropape orice alt sport la care va ganditi.

O trasatura generala a acestui popor este personalitatea puternica, dragostea pentru libertate, dorinta si pasiunea de a trai. Teatrul Colon este printre primele trei opere din lume, cu o arhitectura superba si o acustica perfecta. Aici au dat si dau inca reprezentatii muzicieni si balerini celebri. In Buenos Aires sunt aproximativ 90 teatre si 100 cinematografe. Printre cele mai importante centre culturale sunt San Martin, Recoleta si Borges. Pictura si sculptura joaca un rol important in viata culturala. Orasele principale ale tarii au galerii de arta impresionante.

Clima: Argentina este tara extremelor. In acelasi timp, intr-o regiune poate fi extrem de cald, iar in alta foarte frig. In general, clima este temperata, caracterizata de vreme uscata si racoroasa, in sud, si calda si umeda, in centru. Lunile ianuarie si februarie sunt foarte calduroase, aproximativ 35-40 grade C, in timp ce iarna (iulie-octombrie) poate fi destul de frig.

In Argentina, turistii romani pot calatori doar cu pasaportul pentru o perioada de 90 de zile in decurs de 6 luni de la data primei intrari. Limba oficiala este spaniola, dar in unele zone ale tarii se vorbeste francez, spaniola sau engleza. Moneda oficiala a tarii este peso argentinian (1 euro = 4 peso argentinieni).
Informatii turistice despre ArgentinaOrase turistice din Argentina

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone