Buenos Aires

Informatii generale
Cu o populatie de peste 12 milioane de locuitori, Buenos Aires este cel mai mare oras din Argentina.

Orasul Buenos Aires a fost fondat in 1536 de catre Pedro de Mendoza, distrus de indieni si refondat in 1580 de Juan de Garay. Datorita pozitionarii sale strategice, cu deschidere la Oceanul Atlantic, Buenos Aires cunoaste o insemnata crestere economica si culturala incepand cu 1776, devenind o fascinanta destinatie de vacanta.

Astazi, Argentina este un oras in care majoritatea cladirilor interesante dateaza din secolul XIX, amestec de stiluri si influente imbinate cu traditia locala, un oras cel putin interesant pentru turistii veniti din intreaga lume.

Dar in afara frumusetii orasului, Buenos Aires are si o viata culturala foarte interesanta, de la spectacole de tango la expozitii, concerte, simpozioane, prezentari diverse.

Printre cele mai interesante atractii turistice se numara reprezentatiile de tango, care au loc peste tot in Buenos Aires. Unele dintre cele mai frumoase spectacole au loc in El Querandi, un restaurant cu o vechime de peste 80 de ani, unde dansatorii impresioneaza prin pasiunea lor pentru tango.

Construit in 1936 pentru a sarbatori cele 4 secole de la fondarea orasului, obeliscul a devenit in scurt timp simbolului orasului Buenos Aires.

Considerat a fi unul dintre cele mai importante centre culturale din America de Sud, Buenos Aires este intesat cu muzee, biblioteci si catedrale. Muzeele care nu trebuie ratate sunt: Catedrala Metropolitana, Muzeul National de Arta, Biblioteca Nationala, Muzeul de Arta Populara sau Muzeul Copiilor.

Pentru ca mitul Evitei Peron este inca viu in sufletele argentinienilor, muzeul fostei Prime Doamne a Argentinei este unul dintre cele mai cautate. Deschis tot anul, aici pot fi admirate fotografii ale Evitei Peron, piese vestimentare si obiecte personale sau articole aparute de-a lungul timpului in presa.

Viata de noapte este si ea o parte importanta a Buenos Aires. Cluburile de noapte, restaurantele sau localurile unde au loc reprezentatii de tango te indeamna sa petreci fara restrictii, pana la rasaritul soarelui.

La fel ca si multe alte tari, Argentina a fost si ea afectata de criza economica, a doua in ultimii 10 ani, dupa cea din 2003. Ca si atunci, preturile la cazare au scazut considerabil. Desi ofertele hoteliere au devenit convenabile pentru orice buzunar, biletul de avion ramane in continuare la fel de scump. (pret de pornire: 1000 de euro).

Galerie foto Buenos Aires
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone