Cordoba

Informatii generale
Fondat in 1573 de catre nobilul spaniol Jeronimo Lui de Cabrera, Cordoba este unul dintre cele mai frumoase orase ale Argentinei, arhitectura si ospitalitatea localnicilor transformandu-l in una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din America de Sud.

Cu aproape 2 milioane de locuitori, Cordoba este al doilea oras ca marime din Argentina. Desi este cunoscut ca fiind un important centru industrial si economic, localnicii au profitat de frumusetea peisajelor, exploatand la maxim potentialul regiunii. Drept dovada stau numeroasele cladiri coloniale, din secolul XVII,  catedrale sau parcuri care impresioneaza prin bogatia si frumusetea vegetatiei luxuriante.

Cele mai cunoscute obiective turistice din Cordoba sunt: Catedrala Iezuita (catedrala este un adevarat loc de pelerinaj pentru credinciosii veniti din cele mai indepartate colturi ale lumii), Universitatea Nationala (una dintre cele mai importante institutii de invatamant din America Latina) sau Parcul Sarmiento.

In Piata San Martin, sunt localizate cele mai importante magazine de shopping, de unde puteti achizitiona suveniruri sau piese vestimentare specifice Argentinei. Tot aici, veti gasi si cele mai renumite cafenele si restaurante din Cordoba, unde puteti degusta produsele traditionale argentiniene.


Galerie foto Cordoba
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone