Mendoza

Informatii generale
Mendoza este unul dintre cele mai importante orase economice ale Argentinei, fiind situat la poalele muntilor Anzi, in apropiere de Santiago, Chile.

Fondat in 1561, orasul a primit numele dupa guvernatorul din Chile, Don GarcĂ­a Hurtado de Mendoza. Pentru ca se afla intr-o zona seismica, orasul Mendoza este deseori zguduit de cutremure. Cel mai tragic a avut loc in 1861, cand peste 5.000 de oameni au pierit. In urma acestei catastrofe naturale, Mendoza a fost reconstruit, arhitectii acordand o importanta deosebita sigurantei cladirilor si drumurilor.

Mendoza este renumit in Argentina pentru vinurile sale parfumate, unice in America Latina, uleiul de masline si resursele naturale de uraniu.

In apropiere de Mendoza, spre culmile Anzilor, se gasesc numeroase statiuni de schi. Tot aici, puteti admira si cel mai inalt varf din America de Sud, Cerro Aconcagua.

Desi este un oras pus la grele incercari de Mama Natura, Mendoza si-a pastrat intacte obiectivele turistice: ruinele Manastirii San Francisco, Parque San Martin, Universitatea Nacional de Cuyo. Un loc ideal pentru o plimbare este Plaza Independencia, aflata in centrul orasului. Aici veti gasi numeroase magazine luxoase, dar si suveniruri.


Galerie foto Mendoza
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone