Mangalia

Informatii generale
Municipiul Mangalia este situat in partea de sud-est a Romaniei, la 45 de km sud de Constanta. Cu o atestare istorica veche de 200 de ani, statiunea Mangalia a devenit una dintre destinatiile obligatorii pentru o vacanta pe litoralul Marii Negre.

Datorita izvoarelor minerale, Mangalia este cea mai cunoscuta statiune balneoclimaterica. Tratamentul balnear se practica pe tot timpul anului, imbinandu-se factorii caracteristici marini cu existenta izvoarelor minerale descoperite si folosite la Mangalia de pe vremea romanilor.
La Hotel Mangalia si la Sanatoriul Balnear se efectueaza toate tipurile de tratamente de recuperare si lupta impotriva diverselor afectiuni si a imbatranirii  oraganismului. 

Cele mai importante obiective turistice care pot fi vizitate in sejurul petrecut in Mangalia sunt: moscheea Esmahan Sultan, construita in 1590, Muzeul de arheologie care gazduieste cateva exponate unice in tara, cum ar fi o insemnata colectie de amfore si sculpturi din perioada Greciei antice, descoperite in zona, colectia de pipe si curiozitati ,,Mercurius',  ruinele cetatii Callatis si Pestera Movile. Unica in lume pentru ecosistemul descoperit in interiorul ei, pestera a fost separata de mediul exterior timp de 5,5 milioane de ani, descoperindu-se aici 35 de specii complet noi care traiesc intr-un mediu foarte bogat in hidrogen sulfurat, cu o atmosfera foarte saraca de oxigen, dar bogata in dioxid de carbon si metan.

Mangalia are o plaja cu forma usor circulara intinzandu-se intre digul de nord al Portului comercial Mangalia si plaja Saturn cu care comunica printr-o scurta portiune neamenajata, in partea de nord a orasului.

In partea centrala, plaja are circa 120 m latime si este marginita de o faleza inalta folosita de turisti ca loc de promenada in serile calde de vara. Accesul pe plaja se face de regula pe scarile care coboara pe plaja, chiar din zona centrala a orasului.
Portul Mangalia este al doilea port maritim dupa cel din Constanta, avand o suprafata de 142, 19 ha. In prezent, s-au inceput lucrarile si pentru constructia unui port turistic in Mangalia. 

Statiunea Mangalia mai dispune si de cea mai mare herghelie din sud-estul Europei, populata numai de cai de rasa: pur-sange arab, semi-grei si ponei.

Ofertele de cazare in Mangalia sunt variate si se potrivesc bugetului fiecarui turist. Cu hoteluri de 2, 3 sau 4 stele, pensiuni cochete si intime sau cazare la vile sau apartamente particulare, oferta se imbunatateste anual, Mangalia reusind sa atraga, in fiecare sezon, un numar record de turisti.

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone