Infoturism.ro / Harti si destinatii / Europa / Romania / Drobeta Turnu Severin

Drobeta Turnu Severin

Informatii generale
Municipiul Turnu Severin, cu o populatie de 100.000 de locuitori, este situat pe malul stang al Dunarii in depresiunea subcarpatica a Topolnitei. In antichitate s-a aflat aici Drobeta, un castru tranzitat in timpul celui de-al doilea razboi daco-roman si de imparatul Traian. Podul de peste Dunare, creatie a cunoscutului arhitect Apollodor din Damasc, a fost construit tot in aceasta perioada si face parte dintre cele mai importante realizari ale ingineriei romane.

In timpul imparatului Septimius Sever localitatea a fost ridicata la rangul de colonie. In evul mediu aici s-a aflat resedinta cavalerilor ioaniti, iar puternica fortificatie a Severinului este mentionata sub numele de Zeurini in Diploma din 1247. In secolul XVI din cetatea Severinului a mai ramas doar un turn, ca urmare a unui atac necrutator din partea sultanului Soliman Magnificul, de aici si denumirea de Turnu Severin. Regele Carol I, care a debarcat la Severin inainte de a se urca pe tronul Romaniei, a sprijinit initiativele pentru modernizarea orasului. Castelul de Apa, inaugurat in 1914, este unul dintre simbolurile localitatii. Parcul Rozelor, Gradina General Dragalina si Parcul Complexului Arheologic Drobeta reprezinta principalele spatii verzi din Severin.

Zilele orasului sunt sarbatorite in fiecare an pe 23 aprilie si reiau o traditie mai veche intrerupta in timpul regimului comunist. Muzeul judetean se gaseste intr-un edificiu impozant construit in 1923 si cuprinde, alaturi de sectiile de arheologie si istorie, exponate de etnografie, dar si o bogata colectie cu fauna si flora din Mehedinti.

La muzeul hidrocentralei Portile de Fier puteti vedea detalii despre construirea hidrocentralei si puteti vizita sala turbinelor, care se gaseste la 14 metri sub nivelul lacului de acumulare. Spectaculos este si ostrovul Simian, aflat in apropiere de Turnu Severin, unde au fost mutate monumentele istorice de pe insula Ada Kaleh, acoperita de ape in timpul lucrarilor pentru construirea lacului de acumulare.×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone