Brazilia

Brazilia


Informatii generale si harti Brazilia

Brazilia este una dintre cele mai intinse tari de pe glob, ocupand aproape jumatate din suprafata Americii de Sud. Peisajul brazilian e dominat de Campia Amazoniei - o imensa campie joasa si Podisul Brazilian. Podisul Mato Groso est mai inalt decat cel brazilian, insa cele mai mari altitudini le atinge in NE Podisul Guyanelor - peste 3.000 metri.

Fiind foarte exinsa in latitudine, Brazilia are mai multe tipuri de clima: de la cea ecuatoriala, cu precipitatii bogate si temperaturi ridicate, pana la cea temperata, la sud de Tropicul Capricornului. Unul din cele mai mare fluvii de pe glob, Amazonul, domina reteaua hidrografica a Braziliei. Afluentii sai strabat deasemenea teritoriul brazilian: Rio Negro, Madeira, Parana.

Vegetatia este reprezentata de padurile ecuatoriale (selva) si savane. La Rio de Janeiro se afla celebra "Capatana de zahar " - Muntele Corcovado.

Pentru un concediu in Brazilia, turistii romani nu au nevoie de viza pentru o sedere mai scurta de 90 de zile. Limba oficiala este portugheza, cu diferite accente in functie de zona. Spaniola, engleza, italiana, franceza si germana sunt vorbite pe scara larga, mai ales in centrele turistice. Moneda nationala este realul brazilian (1 euro = 3 reali).

Cei care doresc sa viziteze zonele rurale li se recomanda sa isi faca vaccinul impotriva febrei galbene. Pentru ca exista riscul malariei, se recomanda consumul de apa imbuteliata, carnea si pestele bine gatit, legumele fierte si fructele bine spalate.Informatii turistice despre BraziliaOrase turistice din Brazilia
Platoul Mato Grosso Rio de Janeiro - Capatana de zahar -- Corcovado

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone