Rio De Janeiro

Informatii generale
Daca esti in cautarea unei destinatii exotice pentru vacanta mult-asteptata, Rio de Janeiro este alegerea perfecta. Datorita faimoaselor plaje, Ipanema si Copacabana, a numeroaselor obiective turistice, dar si a celebrului Carnaval, fosta capitala a Braziliei este un oras al contrastelor. Desi se afla intr-o continua dezvoltare, o mare parte din cei 13 milioane de locuitori traiesc in saracie.

In Rio de Janeiro, oamenii stiu sa lase grijile deoparte si sa se bucure de ceea ce le ofera viata. Plaja ocupa un loc important in viata brazilienilor. De dimineata pana noaptea tarziu, atat localnicii, cat si turistii, petrec laolalta, dansand samba si infruptandu-se din deliciile culinare ale Braziliei. In ciuda goliciunii afisate in timpul Carnavalului de la Rio, pe plajele braziliene nu veti intalni femei care fac topless.

Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Rio de Janeiro este Statuia lui Iisus Hristos Mantuitorul. Monumentul a fost ridicat cu ajutorul Vaticanului si al Frantei, memorand 100 de ani de la declararea independentei Braziliei. Inconjurat de Gradina Botanica, edificiul ofera o priveliste impresionanta asupra orasului, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. O excursie de 4 ore la vestita statuie a Mantuitorului costa 27 euro/persoana.

Un alt punct de atractie il reprezinta Carnavalul de la Rio. Show-ul dureaza patru zile, in fiecare an, iar data este stabilita in functie de ziua in care cade ziua de Paste. Ziua in care se termina carnavalul este prima zi de post, moment in care oamenii trebuie sa renunţe, pana la Inviere, la toate placerile trupesti.

Din itinerarul turistilor nu ar trebui sa lipseasca Gradina Botanica, care reuseste sa isi atraga vizitatorii prin frumuseţea sculpturilor, fantanilor si a speciilor rare de plante din Amazon.
In centrul orasului se afla zona istorica, unde se pot vizita Manastirea Candelaria, Teatrul Municipal si cateva dintre cele mai importante muzee din Rio de Janeiro. Daca doriti sa vizitati Rio intr-un ritm alert, cea mai buna alegere o reprezinta bondinho, un tramvai care pleaca din staţia centrala, trece printr-un fost apeduct in stil roman si se indreapta spre strazile abrupte ale cartierului invecinat, Santa Teresa.

De asemenea, Rio este destinatia perfecta pentru orice fashionista. Aici veti gasi haine de calitate, la preturi foarte mici, chiar si la vanzatorii ambulanti care isi fac veacul pe celebrele plaje Ipanema sau Copacabana.
La Rio de Janeiro, viata este un carnaval in fiecare zi, iar participanţii il savureaza pe toata scala lui de vibraţii cromatice.


Galerie foto Rio De Janeiro
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone