Salvador

Informatii generale
Salvador este al treilea oras ca marime din Brazilia, dupa Sao Paolo si Rio de Janeiro. Cu o populatie de 2,1 milioane de locuitori, orasul este renumit datorita numarului foarte mare de sclavi care munceau pe plantatiile de trestie de zahar in perioada coloniei portugheze.

Devenit o destinatie obligatorie a Braziliei, Salvador isi atrage turistii atat prin peisaje ireale, cat si prin farmecul pe care il emana vechile cartiere coloniale. Cel mai cunoscut este Pelourinho, in mare parte o zona de promenada, cu strazi pietruite, cladiri in stil clasic, un numer impresionant de biserici, mici magazine, restaurante si cafenele.

Salvador este supranumit “Cel mai fericit oras al Braziliei”,  datorita petrecerilor care au loc in plina strada, indiferent daca este sarbatoare nationala sau o zi de lucru.
Din 1985, orasul a intrat in patrimoniul UNESCO, cladirile renascentiste, colorate si decorate cu elemente traditionale dand un farmec aparte cartierelor din centrul istoric.

Una dintre atractiile principale ale orasului sunt reprezentatiile de candomble, un ritual traditional care imbina muzica si dansul traditionale cu vechile obiceiuri ale sclavilor.

Printre muzeele ce nu trebuie ratate in Salvador se numara: Museu de Arta de Bahia, cu o colectie impresionanta de opere de arta si antichitati din secolul XVII, Museu Abelardo Rodriques,  unde picturile din perioada colonial prind viata si Muzeul Afro-Brazilian, unde este prezentata in detaliu istoria legaturilor culturale, economice si istorice dintre Africa si Brazilia.

Salvador ramane un oras interesant, cu o puternica doza de exotism, numeroase atractii, obiective si cu un ritm de viata alert. Un oras ce merita vizitat.


Galerie foto Salvador
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone