Amsterdam

Informatii generale
Amsterdamul este un oras cu atmosfeara tinereasca si cosmopolita. Aproape orice locuitor al capitalei Olandei vorbeste fluent engleza, dar sa nu fiti surpinsi daca va veti intelege bine cu ei si in franceza sau in germana. Orasul s-a dezvoltat organic si elegant din evul mediu pana in prezent, iar faptul ca masinile nu pot circula in zona centrala transforma Amsterdamul in una dintre cele mai ravnite arii pietonale din lume. Printre atractiile din Amsterdam se numara casa in care s-a ascuns tanara ziarista evreica Anne Frank in timpul celui de-al doilea razboi mondial pentru a scapa de teroarea nazista, Rijksmuseum, cu o superba colectie de pictura olandeza clasica si muzeul Van Gogh, care adaposteste tablouri, desene si scrisori ale faimosului pictor. Cel mai incitant lucru de aici ramane insa lipsa de constrangeri. Legalitatea consumului de cannabis este un exemplu arhicunoscut, dar marginal, care nu defineste decat in mica masura mentalitatea toleranta a olandezilor. Aici veti intalni doar fata frumoasa a libertinajului deoarece locuitorii din Amsterdam au un extraordinar simt al echilibrului. Modul de viata neconventional care atrage numerosi turisti nu se reflecta in mod negativ asupra metropolei. Rar veti intalni un oras mai curat si mai ingrijit decat Amsterdamul. Si asta dintotdeauna, nu numai de la intrarea in legalitate a squatterilor. In prezent Amsterdamul se reinventeaza, dar ramene acelasi oras care poate fi cel mai bine descris de cuvantul olandez gezellig, adica vibrant, prietenos si plin de viata.
Galerie foto Amsterdam

Obiective turistice in Amsterdam
Considerat tezaurul national al Olandei, Rijksmuseum contine tablouri de Rembrandt, Vermeer, Jan Steen sau Frans Hals. In afara de picturile reprezentative pentru secolul de aur al picturii olandeze aici mai puteti vedea o serie de opere din evul mediu si din secolele XVIII si XIX, precum si superbe colectii de argintarie si de ceramica.
Mai mult...
Aici se afla cea mai mare colectie de tablouri si desene realizate de Van Gogh, dar puteti vedea de asemenea opere ale contemporanilor sai Gaugin sau Toulouse-Lautrec.
Mai mult...
Ziua de nastere a Reginei, care se celebreaza pe 30 aprilie, este cel mai important eveniment public din Olanda. Acum veti vedea o multime de portocale pentru ca ele sunt considerate un simbol al Casei de Orange. Regina Beatrix este primita cu inima deschisa si cu mult entuziam atunci cand viziteaza orasul.
Mai mult...
Aceasta oaza de verdeata a fost creata in a doua jumatate a secolului XIX. Numele parcului provine de la poetul Joost van den Vondel, care are aici si o statuie. In Vondelpark puteti sa patinati, sa va plimbati cu bicicleta sau sa beti o cafea la una din frumoasele terase din parc.
Mai mult...
Preluarea de catre Heineken a fabricii de bere De Hooiberg a fost inceputul unui succes international. Cladirea din Stadhouderskade, in care a functionat firma Heineken din anul preluarii pana in 1988, este acum muzeu. Aici puteti vedea intregul proces al obtinerii berii, dar si numeroase filme si expozitii care prin tematica sunt legate de una dintre cele mai indragite bauturi din lume, berea.
Mai mult...
Vezi toate obiectivele
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone