Olanda

Olanda


Informatii generale si harti Olanda

Olanda, o tara surprinzatoare, cu un un peisaj tipic si nenumarate atractii a fost de-a lungul timpului subiectul multor picturi si alte opere de arta. Astfel, turistii vor fi placut surprinsi sa descopere ca cele 12 provincii olandeze ofere paduri intinse si bogate, dealuri ondulate cu podgorii de vita de vie, superbe rezervatii naturale si nu in ultimul rand pajisti intinse pline de vestitele lalele viu colorate. Insa Olanda inseamna si mai mult: orase moderne combinate cu sate traditionale, elegante boutiquri si cafenele imbietoare, muzee bogate in cultura zilelor noastre dar si in fascinanta istorie. Dar cultura Olandei nu se gaseste numai in cele peste 1000 de muzee, ci si pe strada, unde veti gasi vanzatori ambulanti de branza, peste si alte produse specifice, imbracati in costume traditionale, de la cei mai tineri pana la cei mai varstnici.
Sa nu uitam resedinta Familiei Regale, Haga, un oras de o deosebita eleganta ce ofera turistilor piete colorate, statiuni atragatoare cu faleze pline de viata dar si un binecunoscut si frecventat casino, Rotterdam - unul dintre cele mai mari porturi ale Europei, cu faimosul pod Erasmus si numeroase cladiri istorice.Informatii turistice despre OlandaOrase turistice din Olanda
Parlamentul de la Haga Olanda, tara lalelelor Alkmaar


Obiective turistice in Olanda
Casa Annei Frank ( Amsterdam )
Jurnalista evreica Anne Frank s-a ascuns aici pe 6 iulie 1942 pentru a scapa de teroarea nazista. Muzeul s-a deschis in 1960, iar spatiosul centru pentru vizitatori a fost construit in anii "80. Impresionantul jurnal al Annei Frank emotioneaza pe oricine atat ca reper al literaturii memorialistice, cat si ca denunt impotriva totalitarismului
mai mult »
Muzeul Berii ( Amsterdam )
Preluarea de catre Heineken a fabricii de bere De Hooiberg a fost inceputul unui succes international. Cladirea din Stadhouderskade, in care a functionat firma Heineken din anul preluarii pana in 1988, este acum muzeu. Aici puteti vedea intregul proces al obtinerii berii, dar si numeroase filme si expozitii care prin tematica sunt legate de una dintre cele mai indragite bauturi din lume, berea.
mai mult »
Vondelpark ( Amsterdam )
Aceasta oaza de verdeata a fost creata in a doua jumatate a secolului XIX. Numele parcului provine de la poetul Joost van den Vondel, care are aici si o statuie. In Vondelpark puteti sa patinati, sa va plimbati cu bicicleta sau sa beti o cafea la una din frumoasele terase din parc.
mai mult »
Ziua Reginei ( Amsterdam )
Ziua de nastere a Reginei, care se celebreaza pe 30 aprilie, este cel mai important eveniment public din Olanda. Acum veti vedea o multime de portocale pentru ca ele sunt considerate un simbol al Casei de Orange. Regina Beatrix este primita cu inima deschisa si cu mult entuziam atunci cand viziteaza orasul.
mai mult »
Muzeul Van Gogh ( Amsterdam )
Aici se afla cea mai mare colectie de tablouri si desene realizate de Van Gogh, dar puteti vedea de asemenea opere ale contemporanilor sai Gaugin sau Toulouse-Lautrec.
mai mult »
vezi toate obiectivele »
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone