Peru

Peru


Informatii generale si harti Peru

Situat pe coasta vestica a Americii de Sud, Peru cuprinde trei mari unitati geografice: campia de coasta, o fasie ingusta de terenuri joase, cu aspect desertic si Sierra, alcatuita din lanturile muntoase ale Anzilor, prezentandu-se sub forma unor platouri inalte (punas), cu altitudine de peste 4 000 m.

Clima este diversificata: in regiunea de coasta din apropierea Ecuatorului, clima este racoroasa si arida, in Sierra precipitatiile cresc pe platourile andine clima este montana, iar in campiile din est - ecuatoriala.
La granita cu Bolivia se afla cel mai mare lac din America de Sud - Titicaca. Padurea ecuatoriala este exuberanta.

Principalele zone sau obiective: vestigii incase in Cuzco, capitala Imperiului Incas la care se adauga cele mai frumoase biserici coloniale spaniole, orasul-templu Machu Picchu, descoperit abia in 1911, Cajamarca - cunoscut sub numele de " Baile Incasilor " , Nazca - enigmaticele "desene" detectabile doar de la inaltime puse de unii autori pe seama extraterestrlor, capitala Lima (cu biserica Santo Domingo, muzeul arheologic), lacul de altitudine Titicaca - care are pe maluri, insule sau in apropiere vestigii ale civilizatiilor precolumbiene si incase Peru are unele dintre cele mai intinse parcuri nationale de pe glob.

Pentru Peru, turistii romani nu mai au nevoie de viza pe o perioada de pana la 183 de zile calendaristice, fara posibilitate de prelungire. In privinta vaccinurilor, este recomandat sa fie facute cele impotriva febrei galbene, a hepatitei, a febrei tifoite si a malariei. Permisul de conducere romanesc este recunoscut de autoritatile peruviene. Limbile oficiale sunt spaniola, checiuana, aymarana, iar moneda nationala este sol (1 euro = 4.2 sol).Informatii turistice despre PeruOrase turistice din Peru
Catedrala din Lima Lacul Titicaca Liniile misterioase de la Nazca

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone