Machu Picchu

Informatii generale
Inconjurat de mister, farmec si traditii, Machu Pichu este cel mai cunoscut simbol al Imperiului incas. Descoperit in 1911 de exploratorul Hiram Bingham, dupa ce fusese ascuns intre padurile tropicale din jur, Machu Pichu continua sa fascineze oamenii de stiinta care incearca sa afle care este adevarata poveste a orasului pierdut.

Conform ultimelor studii, Machu Pichu nu ar fi fost un oras, ci un loc de pelerinaj legat simbolic de viziunea incasilor fata de cosmos. De-a lungul timpului, aici au fost descoperite 175 de mumii, dintre care o mare parte erau femei, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa creada ca erau vestale ale Soarelui.

Asezarea a fost inaltata in secolul XV, la 2500 de metri altitudine, adapostind aproximativ 1.200 de persoane, pe cand in anotimpul ploios ramaneau 100 de locuitori. Orasul era impartit in 3 zone: zona sacra, zona oamenilor de rand si zona preotilor si a nobilimii.

In zona sacra pot fi vazute Templul Culorilor, Intihuatana si Camera cu trei ferestre, toate dedicate lui Inti, zeul soarelui si totodata zeitatea incasa suprema. In zona nobilimii sunt casele in care stateau nobilii (adevarate palate avand camere trapezoidale), iar in cea populara locuiau servitorii.

In Machu Pichu, unul dintre cele mai impresionante edificii este Mausoleul monumental, o statuie cioplita in piatra, goala pe interior si folosita pentru ritualuri si sacrificii. Arhitectura zonei este magnifica, cele peste 140 de constructii si 100 de trepte fascinand milioanele de turisti. O alta enigma care nu a putut fi elucidata pana in prezent este modul in care au fost construite casele, drumurile sau podurile, avand in vedere ca la vremea respectiva, roata nu fusese inventata.

In 1988, un puternic incendiu a distrus peste 4.000 de hectare de vegetatie din jurul orasului si a amenintat multe specii de animale de la marginea ruinelor. Incapabile sa gestioneze dezvoltarea ( aproape 1 milion de oameni au vizitat Machu Pichu in 2008)  si protejarea zonei, autoritatile au decis ca fosta asezare incasa sa intre sub patronajul UNESCO.

Cu toate ca turistii romani trebuie sa faca un efort financiar considerabil (un sejur de 7 zile porneste de la 1000 de euro), o vacanta la Machu Pichu nu va fi usor de uitat sau egalat.





Galerie foto Machu Picchu
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone