Lima

Informatii generale
Lima este cel mai mare oras din Peru, fiind in acelasi timp si capitala tarii. Cu toate ca are o populatie de peste 8 milioane de locuitori, majoritatea locuieste in cartiere saracacioase sau in zonele periferice ce adapostesc imigrantii.

O mare parte din turisti alege sa se cazeze in Miraflores, un cartier select, rezidential, unde stau doar albii bogatasi. Cei care nu isi permit sa se cazeze in hoteluri de 4 sau 5 stele, se pot caza in centru, fiind mai aproape de obiectivele turistice, deloc putine la numar.

Fondata in 1535, Lima a devenit un important centru cultural datorita numeroaselor catedrale si muzee. Din 1988, centrul vechi al orasului, care adaposteste cladiri din primii ani ai republicii, a intrat in patrimoniul UNESCO.

Obiectivele turistice ce trebuie bifate sunt: Catedrala din Lima (cea mai importanta catedrala din capitala adaposteste ramasitele conchistadorului Francisco Pizarro, intemeietorul Limei), Palatul Guvernului, Biserica Santo Domingo (in galeria subterana se pot vizita catacombele, fostul cimitir din perioada coloniala), Fortaleza del Real Felipe, Muzeul de Arte sau Parque de la Reserva (un water park de exceptie, unde apa din fantani “danseaza” pe ritmul muzicii).

Bucataria peruana este recunoscuta in intreaga lume ca fiind una dintre cele mai delicioase, iar in 2006 Lima a fost numita Capitala gastronomica a Americii Latine. Cele mai populare feluri de mancare sunt: ceviche (preparat traditional peruvian realizat din peste – ton sau fructe de mare – lamaie, ceapa, chilli, sare, piper si alte ingrediente specifice Americii Latine), preparate din carne de oaie, miel sau rata, cartofii dulci sau orezul cu diferite condimente picante sau dulci.

Nu ratati bautura locala, chicha, o bautura slab alcoolizata, pe baza de porumb, asemanatoarea cu berea sau pisco, un brandy facut din struguri negri.  

Desi Lima este o destinatie de vacanta fascinanta, securitatea turistilor nu este punctul forte in Peru. Turistilor, in special femeilor, li se recomanda sa nu calatoreasca singure cu taxiurile particulare, barurile sau cluburi de noapte sa fie frecventate intr-un grup cat mai mare si sa nu poarte bijuterii scumpe. In multe cazuri, s-a descoperit ca politia locala era implicata in jafuri si rapiri.

Galerie foto Lima
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone