Bolivia

Bolivia


Informatii generale si harti Bolivia

Campiile si podisurile joase ocupa doua treimi din teritoriul acestei tari, Muntii Anzi prezentand extensiunea maxima in Bolivia. Tara este brazdata de afluentii Amazonului si Paraguayului si abunda in paduri tropicale si ierburi de savana. Regiunea andina cuprinde doua cordiliere cu vulcani stinsi ce trec de 6.000 metri, separate printr-un platou valurit, Altiplano de circa 3.500 metri.

Altiplano este principala zona locuita, ea fiind o regiune de stepa cu palcuri de arbusti. Tot aici se afla si cunoscutul lac Titicaca, acesta fiind lacul navigabil la cea mai mare altitudine din lume - peste 3.800 metri..
Capitala La Paz detine recordul de capitala situata la cea mai mare altitudine.

Pentru ca este situata la diferite inaltimi, clima in Bolivia este schimbatoare. Daca in zonele muntoase, clima este uscata, in regiunile mai joase, climatul este mai prietenos. Temperatura medie anuala variaza intre 8 si 26 de grade Celsius in regiunile estice joase.

In Bolivia, turistii romani au nevoie de viza. Ea se obtine prin intermediul agentiei de voiaj si costa 35 de euro. Inainte de a pleca in Bolivia, este obligatoriu sa va faceti vaccinul impotriva febrei galbene, intrucat vi se va cere documentul la intrarea in Bolivia. Limbile oficiale sunt spaniola, quechua si aymara, iar moneda este boliviano (1 euro = 9 boliviano).Informatii turistice despre BoliviaOrase turistice din Bolivia

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone