La Paz

Informatii generale
La Paz, capitala guvernamentala a Boliviei, este cel mai inalt oras din lume, fiind situat la o altitudine de 3.660 m. Cu toate ca Sucre este capitala legala si sediul puterii judiciare, La Paz ramane principalul centru politic si comercial, datorita pozitionarii sale centrale.

Orasul a fost fondat in 1548, pentru a celebra sfarsitul Razboiului Civil din Peru. Intemeietorul orasului La Paz a fost spaniolul Alonso de Mendoza, primul nume fiind “La Ciudad de Nuestra Senora de La Paz”.   

Bolivia este cea mai saraca tara din America de Sud, lucru resimtit si in La Paz. Aici, o mare parte din locuitori duc un trai greu, reusind sa supravietuiasca din cersit sau furat.  Cei care se bucura de putere financiara locuiesc in cartierul Miraflores, unde se cazeaza si majoritatea turistilor.

Farmecul orasului La Paz este dat de locuitorii sai, care umbla imbracati in costume traditionale, un lucru rar intalnit in tarile din lumea intreaga. De asemenea, monumentele istorice, pietele vechi din secolele trecute, precum si preparatele culinare traditionale au adus La Paz in atentia turistilor din toate colturile lumii.

Printre cele mai importante obiective turistice amintim de Palatul Prezidential, Catedrala din Piata Murilo (una dintre cele mai cunoscute constructii din La Paz, datand din anul 1835), Biserica de San Francisco, Piata de Flori (impresioneaza turistii prin diversitatea de flori, culori si parfumuri), Muzeul Frunzei de Coca, Muzeul Metalelor Pretioase, Muzeul de Etnografie si Folclor sau Muzeul de Arta Contemporana.


Galerie foto La Paz
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone