Santa Cruz

Informatii generale
Cu o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori, Santa Cruz este cel mai aglomerat oras al Boliviei. Datorita pozitionarii sale geografice, Santa Cruz este si cel mai bogat oras, fiind cunoscut ca centrul economic al tarii.
Orasul Santa Cruz de la Sierra a fost fondat in 1561 de capitanul spaniol Ñuflo de Chávez, numele dat de acesta fiind in cinstea orasului sau natal, Extremadura, Spania.

Chiar daca nu este un oras bogat in monumente istorice sau muzee, Santa Cruz isi atrage turistii prin arhitectura orasului, peisajele unice in Bolivia, cat si prin numarul mare de restaurante, cluburi unde meniurile traditionale incanta chiar si cei mai pretentiosi turisti. Un alt eveniment care atrage anual mii de vizitatori este Festivalul Mardi Gras, al doilea ca marime si importanta dupa cel de la Rio de Janeiro. Gradina Zoologica este, de asemenea, un loc impresionant: aici veti intalni specii de animale exotice, pe care ati avut ocazia sa le admirati doar in atlase sau la televizor.

Localnicii din Santa Cruz sunt mandri de bucataria boliviana, preparatelor lor fiind caracterizate de arome puternice, picante si un gust aparte, unic in America Latina. Printre cele mai cautate sunt majao (orez picant cu carne de pui, vita sau rata), mani (supa de alune picante), masaco (piure de banane cu carne de oaie si yuca, un condiment specific bolivian).

Bauturile locale nu trebuie ignorate, ele fiind nelipsite de pe mesele bolivienilor: chicha (bautura non-alcoolica, foarte dulce, facuta din scortisoara si fructele cornului, o combinatie asemenatoare cu gustul de merisoare si visine), chicha de mani (bautura nealcolizata din alune), mocochinchi (bautura alcoolica facuta din piersici si cuisoare) sau vinuri locale.


Galerie foto Santa Cruz
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone