Infoturism.ro / Harti si destinatii / Europa / Obiective turistice in Grecia
Grecia

Obiective turistice in Grecia


Thassos
Thassos ( Insula Thassos )
Insula din nordul Marii Egee.
Mai mult...
Thera antica
Thera antica ( Insula Santorini )
Thera antica , se afla asezat in Mesa Vound, 396m deasupra nivelui marii. A fost infintat de in sec 9 BC de catre colonistii Dorieni condusi de Theras, si a continuat sa fie locuit pana la inceputul periodei Bizantine
Mai mult...
Muzeul Archontiko Argyrou
Muzeul Archontiko Argyrou ( Insula Santorini )
Pe insula Santorini, in Cyclades, la numai 2 km de orasul Fira, se afla muzeul si casa de oaspeti Archontiko Argyrou. In 1888 George Argyros proprietar si comerciant de vinuri contrueste deasupra unei case traditionale aceasta vila neoclasica si o decoreaza cu picturi, mobilier si ornamente.In 1985 prin decizia Ministerului de Cultura casa a fost caracterizata ca piesa de arta de o deosebita arhi...
Mai mult...
siteul arheologic AKROTIRI
siteul arheologic AKROTIRI ( Insula Santorini )
Este una din cele mai importante asezari preistorice (Aegean). Prima asezare dateaza din Neoliticul tarziu (4 mil BC). Descoperiri arheologice indica ola un momendat asezarea ajunsese la o important nivel de dezvoltare si prosperitate, cu o vasta retea de lagaturi externe..Akrotiri avea contacte cu Creta dar de asemenea cu Cyprus,
Mai mult...
Templul Olimp
Templul Olimp ( Atena )
Conform traditiei, intemeierea sactuarului merge inapoi in tipurile mitice ale lui Deucalion. Locul a fost locuit din timpuri preistorice si cultul zeului Zeus, este atestat inaca de la inceput. In 515 BC Peisistratoscel tanar , incepe contructia monumentalului templu care insa nu este finalizata datorita sfarsitului tiraniei in Athena. Mai tarziu templul este finalizat de catre imparatul roman ...
Mai mult...
Acropolele din Athena
Dealul Acropolelor, asa numitul "Stanca Sacra" a Atenei, este cel mai important site al Atenei.in timpul Perioadei de Aur a lui Perikle, aici s-au construit unele dintre cele mai reprezentative capodopere arhitecturale ale epocii. Ramasitele primelor asezari de pe Acropole dateaza din peerioada Neolitica. De-a lungul secolelor pitra dealului a fost in continu folosita fie pentru locurile de cult fie...
Mai mult...
Muzeul Acropolelor
Este unul dintre cele mai importante muzee din lume. El gazduieste temporal capodoperele civilizatiei grecesti antice, dedicate celor mai importante sanctuare atheniene.la ora actuala au inceput pregatirile pentru contruirea unui nou muzeu. Multe piese unice de arta ce ornamentau Acroplolele au fost furate si trasferate in strainatate. Cel mai mare jaf de acest gen a avut loc in sec 19 de catre Lord...
Mai mult...
Biserica Paraportiane
Fundatia bisericii Paraportiane coincide cu dezvoltarea asezarii fortaretei (Castro) Chora in timpul sec 15 si 16. Este un complex de 2 niveluri cuprinzand 5 mici biserici.Nivelul de la baza cuprinde 4 biseri si un pasaj. Toate ariile comunica intre ele.
Mai mult...
Muzeul arheologic din Mykonos
Muzeul arheologic din Mykonos a fost costruit in 1902 cu scopul de a gasdui descoperirile de la "groapa purificarii" ( 426 BC) si care a fost gasita in 1898 de catre D. Stavropoulos.
Mai mult...
Regiunea Paleokastro
In regiunea Paleokastro , langa satul Ano Mera, se gasesc ruinele anticului oras Mykonos. Printre alte lucruri , aici se poate vedea veche biserica Agios Vlassis. Unul dintre cele mai importante monumente ale regiunii este manastirea Paleokastro contruita in sec 18 si care este un exemplu tipic de arhitectura monastica specifica insulelor Cyclades.
Mai mult...
Copacul lui Hipocrate
Copacul lui Hipocrate ( Insula Kos )
Faimosul copac al lui Hipocrate sta in fata Castelului Cavalerilor, in centru orasului Kos. Este un copac usrias, cu un perimetru de 12 m si este cosiderat ca fiind cel mai mare din Europa. Localnicii pretind ca a fost plantat de Hipocrate care obisnuia sa predea sub umbra lui. Conform traditiei Apostolul Pavel de asemenea a predicat aici.
Mai mult...
ASKLEPION
ASKLEPION ( Insula Kos )
Situat 4 km vest de Kos, Asklepeio este cel mai semnificativ site arheologic de pe insula. Asklepeio a fost construit intr-o zona verde plina de chiparosi. In timpurile antice al a servit ca sanatoriu si a fost dedicat lui Aesculapius, fiul lui Apollo protectorul sanatatii si al medicinei.
Mai mult...
castelul NERATZIA
castelul NERATZIA ( Insula Kos )
Este situat la intrarea portului Kos intr-un loc unde in antichitate a fost o insula ce comunica cu interiorul tarii printr-un pod care poate fi vazut si astazi.Castelul este format din 2 curti de aparare. Cea interioara are 4 turnuri circulare . cele 2 curti sunt separate de un sant cu apa si comunica printr-un pod mobil.
Mai mult...
Valea Fluturilor
Valea Fluturilor ( Insula Rhodos )
Valea Fluturilor este un ecosistem unic in lume prin faptul ca a supravietuit neatins.Valea se afla de-a lungul raului Pelekanos care isi datoreaza existenta unor mici si rapide cascade.
Mai mult...
Colina lui Monte Smith
Colina lui Monte Smith ( Insula Rhodos )
Colina lui Monte Smith este locul Acropolelor anticului oras Rhodes. Parcul arheologic se desfasoara verde si frumos continand teatrul Elenistic contruit in sec3 BC unde aveau loc evenimente atletice.Ele erau parte a unui festival tinut in cinstea zeului Ilios.
Mai mult...
Palatul cavalerilor SF Ioan
Palatul cavalerilor SF Ioan ( Insula Rhodos )
Palatul a fost contruit de catre cavalerii Sf Ioan de Ierusalim pe locul unei fortarete Bizantine din sec 7. Dupa parasirea lui in timpul ocupatiei turcesti, a fost puternic disatrus de explozia unei magazii de pulbere. Restaurarea palatului a avut loc intre anii 1937 si 1940 cand cladirea a fost impodobita cu picturi murale.
Mai mult...
Phaistos
Phaistos ( Insula Creta )
Phaistos a fost unul dintre cele mai importante centre ale civilizatiei Minoan, si cel mai bogat si puternic oras din sudul Cretei. Dupa distrugera palatului in sec.15 BC orasul a continuat sa fie locuit iar mai tarziu a fost contruit templul lui Rheain partea de sud a palatuluio vechi.
Mai mult...
Castelul Franco
Castelul Franco ( Insula Creta )
Aproximativ 11 km est de Chora Sfakion, se gaseste amplasamentul vechiului castel Franco, construit de Venetieni in 1371 ca aparare impotriva piratilor, turcilor si rebelilor Cretani.
Mai mult...
Knossos
Knossos ( Insula Creta )
Knossos este locul cel mai important si cel mai cunoscut al civilizatiei Minoniene. Conform traditiei a fost locul legendarului rege Minos. Palatul este legat de senzationale legende ca ceea a Labirintului si a Minotaurului, si cea a lui Daidalos si Icar.
Mai mult...
ACHILLION
ACHILLION ( Insula Corfu )
Palatul aflat in satul Gastouri, a fost ridicat in 1890 pentru Elizabeth (Sissy), Imparateasa a Austriei ca loc de consolare fiind folosit ca loc de odihna si relaxare in timpul verii. Mai tarziu Kaiser-ul Wilhelm al Germaniei a cumparat palatulcare fiind aproape de mare era folosit ca loc de vacanta pentru calatoriile acestu
Mai mult...
Iria
Iria ( Insula Naxos )
Un loc sacru cu in care viata si activiatile oamenilor au continuat fara intrerupere inca din sec 14 BC pana in zilele noastre. Este leaganul ordinului Ionic al monumentalei arhitecturii Grecesti. Sanctuarul a fost descoperit in 1982, investigat intre 1986-1996 si presentat publicului din 1992.
Mai mult...
Portara
Portara ( Insula Naxos )
Primul lucru pe care visitatorul il vede inca inainte de a debarca pe insula este "Portara". Ruinele templului dedicat lui Apolo se conserva in imprejurimi, pana in zilele noastre. Costructia templului a inceput in secolul al 6-lea BC in timpul domnieitiranului Lygdamis, dar nu a fost niciodata terminat pentru ca a fost exilat de oamenii sai dupa ce a pierdut razboiul cu tiranul Samos.
Mai mult...
castelul Chora
castelul Chora ( Insula Naxos )
Castelul ChoraTurn de granita pentru protectia fortaretei (Castro)a Sanoudos in Chora. Peretele care inconjoara fortareata este pentagonal si are 3 porti. Turnul Glezos se afla langa poarta de nord-vest.Are 4 nniveluri si este singurul turn din Naxos care are de asemenea a un turn rotund atasat de el.
Mai mult...
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone