Paradise Island

Informatii generale
Paradise Island este cea mai scumpa destinatie de vacanta din Bahamas. Desi o noapte de cazare porneste de la 150 euro pe noapte in extra-sezon, micuta insula nu s-a bucurat dintotdeauna de renume si faima.

In trecut, Paradise Island era un teren fermier si se numea Hog Island. Paradise Island se afla in apropiere de statiunea Noua Providenta si este legata de capitala Nassau prin 2 poduri rutiere.

Dezvoltarea insulei a inceput in 1959 cand a fost cumparata de omul de afaceri Huntington Hartford, care a platit 11 milioane pentru acest paradis. Miliardarul a fost primul care a vazut potentialul insulei si a construit primul hotel de lux. Odata cu aparitia hotelurilor si a resorturilor, o mare parte din frumusetea salbatica a statiunii a disparut.

In 1980, Paradise Island a fost achizionata de Donald Trump cu 97 milioane $, pentru ca in mai putin de 10 ani sa o vanda cu 400 milioane $ lui Merv Griffin, o figura de marca din show-bizz-ul american. Paradise Island nu a stat prea mult sub tutela omului de televiziune, acesta vanzand-o cu doar 125 milioane $ unui magnat african. In prezent, insula este evaluata la peste 2 miliarde $.

Renumele statiunii Paradise Island este dat de resortul Atlantis, cea mai impunatoare constructie din Bahamas. Atlantis Resort este format din 5 lagune cu apa sarata (pentru snorkeling si inot), numeroase piscine cu fantani arteziene, cascade si grote, un imens delfinariu, precum si o multitudine de tobogane si acvarii cu drumuri subacvatice (care gazduiesc peste 100 de specii, printre care rechini si barracudas).

Cazinoul din Atlantis Resort este principalul punct de atractie al hotelului, care reuneste sub acelasi acoperis cei mai important oameni de afaceri din Caraibe. Daca jocurile de noroc nu va sunt pe plac, va puteti delecta cu o repriza de shopping. Aici veti descoperi numeroase magazine de lux, dar si buticuri cu suveniruri sau restaurante elegante.

Nicio vacanta in Paradise island nu ar fi complete fara o vizita la plaja. Apa cristalina, limpede, de nuante azurii si nisipul auriu, foarte fin sunt mai mult decat isi poate dori un turist. Majoritatea hotelurilor ofera echipamente pentru diverse sporturi nautice, ca snorkeling, scuba diving sau pescuit.

Terenurile de golf din Paradise Island sunt o atractie ce nu trebuie ratata de amatorii sportului cu crose.
Pe langa plajele mirifice si delfinariile cu cele mai frumoase specii de pesti, Paradise Island se bucura si de o viata de noapte foarte active. Cluburi de lux, discoteci extravagante, restaurante si baruri – toate reflecta stilul opulent al Paradise Island.

Galerie foto Paradise Island
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone