Bahamas Nassau

Informatii generale
Daca v-au fascinat peisajele din seria “Piratii din Caraibe”, atunci o vacanta in Nassau ar fi alegerea ideala pentru un sejur relaxant, ce imbina linistea cu istoria tumultoasa a Bahamas-ului.

Orasul Nassau a fost fondat de britanici in secolul XVII, primind denumirea de Charles Towe. La scurt timp, numele capitalei din Bahamas a fost schimbat in Nassau, nume dat in cinstea regelui William al III-lea de Orange-Nassau. Datorita pozitionarii strategice, Nassau a fost deseori atacat de pirati, iar spaniolii l-au incendiat de 3 ori.

Prin 1800, Nassau intra pe traseul turistic, devenind in scurt timp o statiune foarte populara printre cetatenii americani. Acestia aleg in continuare sa isi petreaca vacanta in Nassau datorita distantei mici fata de SUA.

Pentru ca resursele minerale sunt limitate, turismul a devenit principala sursa de venit. Cu o populatie ce depaseste 180.000 de locuitori, Nassau isi exploreaza continuu potentialul turistic pentru a atrage cat mai multi turisti.

De aici si numarul mare de restaurante, terase cochete si viata de noapte intensa care ii uimeste chiar si cei mai experimentati petrecareti. Pe langa aceste atractii, Nassau este renumit si pentru numarul mare de cazinouri.

Pentru ca este una dintre cele mai importante destinatii de vacanta din Bahamas, Nassau pune la dispozitia turistilor numeroase atractii turistice. Printre acestea, cele mai populare sunt Muzeul Piratilor, Gradinile Ardastra (pasarile flamingo si papagalii Lory sunt atractia principala), Centrul de Conservare a Naturii, Fortul Fincastle, Scarile Reginei sau Portul Nassau.

Un alt punct de atractie din Nassau ce nu trebuie ratat este Cladirea Guvernului, un edificiu de culoarea roz, ce aminteste de bomboanele fondante. Un moment special este schimbarea garzilor, ce te duce cu gandul la faimoasele schimbari de garda din Londra.

Gradinile si manastirile Versailles impresioneaza prin arhitectura baroca din secolul XII. Desi au fost construite in Franta, manastirile au fost aduse pe rand in Bahamas de Huntigton Hartford, un bogatas ce detinea intreaga Insula a Paradisului. Pentru ca are un farmec aparte, romantic, aici se organizeaza nuntile aristocratilor.

Nassau este punctul de plecare pentru croaziere de o zi. Cele mai magnifice destinatii sunt Insula Lagunei Albastre (o oaza de liniste pentru vedetele internationale care si-au construit case in zona) si plaja Orange Hil.

Galerie foto Bahamas Nassau
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone