Venezuela

Venezuela


Informatii generale si harti Venezuela

Vezi harta fizica
Steag   
Pe teritoriul venezuelean se individualizeaza trei mari unitati de relief: doua regiuni inalte, una cu Cordilierii Anzilor - in nord si vest si cealalta cu Muntii Macizo de Guayana - in sud, despartite de o campie intinsa pe o treime din suprafata tarii. Acesta campie Lianos de Orinoco este neaccidentata si slab populata. Lantul andin are doua ramuri care inconjoara Lacul Maracaibo - o laguna cu apa dulce.
Clima este predominant tropicala si cuprinde doua anotimpuri: unul secetos si celalat ploios - din aprilie pana in octombrie.
Reteaua hidrografica este predominata de fluviul Orinoco.
Peste doua treimi din suprafata Venezuelei este acoperita de paduri, in special cele tropicale umede. In Campia Orinoco se dezvolta savana ierboasa.
Cosmopolita capitala Caracas are restaurante si magazine care rivalizeaza cu cele din Paris sau New York. Unitatile de cazare sunt foarte bine reprezentate si de buna calitate, iar infrastructura este una dintre cele mai bune de pe continent. Venezuela este pe drumul restructurarii economice pentrru a nu mai fi dependenta numai de industria petroliera si pune din ce in ce mai mult accent pe natura cu care este inzestrata. -- Muntii Anzi, cascadele spectaculoase, jungla tropicala si kilometri intregi de plaja.Informatii turistice despre VenezuelaOrase turistice din Venezuela
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone