Australia

Australia


Informatii generale si harti Australia

Vezi harta fizica
Steag   
Australia este a cincea tara din lume ca marime si cel mai mic continent . Este, de asemenea, cea mai joasa si mai plata intindere de uscat si continentul cel mai secetos. Contine mai mult desert decat orice alt continent : doua treimi.

Continentului ii lipsesc in mod evident formele de relief: nu exista rauri mari, iar muntii sunt josi.Cel mai inalt varf australian, Varful Koscinsko din Alpii Australieni de la granita dintre South Wales si Victoria are o inaltime de numai 2.228 m, mai putin de jumatate din inaltimea Mont Blanc-ului.
Cea mai mare parte a Australiei este foarte secetoasa. Vara, care tine din decembrie pana-n februarie, exista valuri de caldura frecvente, temperaturile ating in general 38 grade Celsius. Unele parti sunt umede, in general regiunile de coasta estice si Insula Tasmania. Efectele neplacute sunt atenuate de brize vestice racoroase care sufla in tot timpul anului. In zone restranse din Australia de Sud si Australia de Vest, iernile secetoase din iunie pana in august alterneaza cu veri umede din noiembrie pana in martie. Coasta nord-vestica tropicala are ierni secetoase si veri umede: aici ploile sunt tropicale si exista conditii musonice. Insula Tasmania si Varful Koscinsko au tinuturi inzapezite in timpul iernii; totusi, in alte parti, zapada este extrem de rara .Informatii turistice despre Australia
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone