Malta

Malta


Informatii generale si harti Malta

Malta reprezinta un arhipelag alcatuit din sase insule: Malta , care este cea mai mare ca suprafata (246 kmp), Gozo(67 kmp), Comino (3,5 kmp), Cominotto, Filfla si St. Pavel, ultimele trei fiind nelocuite. Situata la circa 90 km sud de insula Sicilia si 290 km de tarmul Africii, Malta este de fapt un podis calcaros scund, cu inaltimea maxima de 417m (insula Gozo).
Situat in centrul Marii Mediterane, arhipelagul maltez imbina frumusetea naturala cu 7000 de ani de istorie. Din timpuri stravechi, frumusetea incredibila a insulei, piatra de culoarea mierii si porturile naturale au fost raspunzatoare pentru influenta si reputatia cunoscuta in intreaga lume.
Insula a fost condusa pe rand de catre fenicieni, greci, catagineni, romani, bizantini, arabi si Cavalerii Ordinului Ioanitilor. Cele 320 de monumente din Valleta, concentrate pe mai putin de 55 hectare, face din acest oras cea mai aglomerata zona istorica in lume.
Malta se bucura in liniste de mare si soare. Coasta cu apele sale cristaline iti ia ochii: golfuri stancoase, mici plaje cu nisip rosu, piscine naturale, pesteri subacvatice si "Fereastra Albastra". Un climat minunat, o gura de aer proaspat.
La prora fiecarei barcute de pescuit multicolore, cunoscute pe plan local sub numele de "luzzu", se afla batranul ochi protector al lui Osiris. Nu este de mirare atunci, tinand cont ca traditia se pierde in negura timpului, ca marea este cea mai pura si mai clara din intreaga Mediterana.
Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa - un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, "insula de miere", a inspirat secole de arhitectura.

Catedrala St. Ioan care este cel mai cunoscut obiectiv turistic maltez, construit in stil baroc. Adaposteste una din cele mai impresionante opere de arta ale Europei - tabloul ce reprezinta Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul, pictat de Caravaggio.

Grota Albastra este o arcada din stanca naturala, ajunsa la forma actuala datorita eroziunii. Atractia nu o reprezinta numai forma stancii, ci si culoarea si claritatea apei.

Mdina este considerata una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. Un labirint de strazi inguste si serpuite presarate cu palate te conduc catre Catedrala inchinata Sfintilor Petru si Pavel, cu o frumoasa fatada in stil baroc.

Biserica Cavalerilor Ioaniti. Fatada sobra a catedralei ascunde un numar mare de comori nepretuite. Impresioneaza abundenta de culoare, aur si design-uri elaborate care impodobesc cele opt capele dedicate diferitelor limbi ale Ordinului Cavalerilor Ioaniti. Podeaua este formata din placi funerare din marmura, iar peretii sunt decorati cu statui in stil baroc. Impresioneaza somptuosul tavan pictat de Mattia Preti.

Domul din Mosta are 55 de metri inaltime si 37 m in diametru, fiind al treilea dom ca marime din Europa, nesustinut de coloane.

Forturile Rinella si Ricasoli - folosite azi ca studiouri de filmare. Aici s-au filmat scene din "Gladiatorul", "Popeye Marinarul", "Contele de Monte Cristo" sau "Troia".

The Manoel Theatre, construit in 1731, este unul dintre cele mai vechi teatre din Europa in care mai au inca loc reprezentatii. Merita vizitat nu doar pentru stilul architectural, cat si pentru istoria sa culturala.

Templele megalitice de la Hagar Qim - vechi de 5000 de ani, fiind mai vechi decat Piramidele si Stonehenge-ul. Aici se gaseste cel mai inalt altar (5.2 m), la baza caruia se faceau sacrificii de animale si simboliza toti zeii, pentru ca maltezii se temeau ca nu cumva sa uite sa aduca ofranda vreunui zeu si acesta sa ii pedepseasca.

Moara de vand Xarolla a fost construita in 1724, iar in 1992 a fost restaurata. In acest moment este singura moara de vant functionala din insulele Malta si Gozo. Este un martor valoros al culturii locale si, mai mult, cu mecanismul original inca se mai poate macina grau.
Biblioteca nationala are o colectie impresionanata de manuscrise, cele mai vechi datand de la 1350.

Merchants Street este una dintre principalele artere din capitala Valletta, unde poti gasi zeci de magazine, restaurante, cafenele si cladiri istorice. In timpul saptamanii, intre orele 9.00 si 12.00, de-a lungul strazii se organizeaza un interesant targ de vechituri.Informatii turistice despre MaltaOrase turistice din Malta
Plaja Golful Paradisului Catedrala St.Jon's Biserica Mosta Teatrul Manoel Mosta Dwerja Lines Gozo Portul Sf Julian

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone