Islanda

Islanda


Informatii generale si harti Islanda

Vezi harta fizica
Steag   
Islanda este o insula din nordul Oceanului Atlantic, inconjurata de insula Groenlanda (est), Norgevia si Marea Norvegiei (vest) , Regatul Unit al Marii Britanii si Irlanda(NV).

Datorita caracterului vulcanic, peisajul insulei predomina in conuri vulcanice, cratere, izvoare termale, gheizere si ghetari.
Viata aici s-a dovedit a fi riscanta din cauza vulcanilor. In 1783, cand un vulcan aproape de Laki a erupt, a produs pagube devastatoare: au murit 9.000 de oameni, 80% din animalele insulei, si au fost distruse marea majoritate a terenurilor cultivate. Au urmat alte eruptii mari in 1963 si apoi in 1973 cand un vulcan din Heimaey Island a determinat evacuarea pricipalul oras din insula, Vestmannaeyjar.

Aproape 15% din suprafata insulei este formata din ghetari si lacuri glaciare.Cel mai mare ghetar este Vatnajökull, cu o suprafata de 8.456 km2. Tarmurile cunoscute sunt Faxaflói, Breiðafjörður si Húnaflói.
Vegetatia este una de tundra, cu plantatii de conifere iar fauna abunda in diversee specii de pasari, pesti si balene.

Turistic, insula este deosebit de interesanta, oferind un spectacol inedit de apa si foc. In ciuda izolarii, tara are un standard ridicat de trai, asociat cu preturi foarte mari.
Oamenii sunt retinuti si reci la prima vedere, insa odata sparta gheata de catre turisti, locuitorii se dovedesc a fi foarte prietenosi.

Ideal este un sejur in Reykjavik unde week-end-urile se dovedesc a fi adevarate izvoare de distractie atat pentru turisti cat si pentru locuitorii acestuia.Informatii turistice despre Islanda
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone