Irlanda

Irlanda


Informatii generale si harti Irlanda

Vezi harta fizica
Steag   
Irlanda este situata in Europa de Nord-Vest si ocupa 4/5 din Insulele Britanice. Nordul Irlandei, o diviziune administrative a Regatului Unit al Marii Britanii ocupa coltul de nord-est al insulei. Irlanda este separate de Marea Britanie prin canalul St George, Marea Irlandeza si Canalul Nordului. Coasta de vest este strabatuta de vai adanci, stanci si sute de mici insule desprinse din insula mare de catre valurile puternice ale Oceanului Atlantic.

Tara are un relief preponderent de campie, acoperita de mlastini, lacuri, turbarii si pasuni, inconjurata de o rama de dealuri si munti josi. Pasunile si fanetele ocupa 2/3 din insula. Irlanda are o clima blanda, datorata apelor calde ale curentului Gulf Stream.

Turistic, Irlanda este o tara in care domneste o atmosfera speciala data de traditia culturala a acestei tari rurale. Predomina culoarea si bucuria reflectata de cladirile viu colorate, copiii pe care ii intalnesti la tot pasul si multa, multa muzica.

Insula este atat de mica incat se poate parcurge cu masina lungimea ei in maxim o zi si latimea in cateva ore. Totusi, turistul nu trebuie sa o strabata fara a se opri sa admire frumusetea naturii acestui taram inedit.Informatii turistice despre Irlanda
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone