Mykonos

Informatii generale
Aceasta insula este una sofisticata si ''la moda'', un loc favorit de intalnire al turistilor homosexuali si probabil, tocmai din cauza popularitatii sale a devenit cea mai scumpa insula greceasca. Magazinele designerilor renumiti, tavernele pline de culoare si cluburile de dans fac aici afaceri profitabile, dar in ciuda multimii ''trendy'' si a unor plaje aglomerate pentru nudisti, insula isi pastreaza totusi, savoarea traditionala, in timp ce simbolurile sale, cele cinci mori de vant, se ivart incet in varful dealului. Turistii veniti in Mykonos care doresc cu adevarat sa viziteze aceasta insula pot vedea expuse la Muzeul de Arheologie descoperiri interesante din necropola de langa Rhenia. In acelasi timp, turistii pot face o excursie pe insula nelocuita Delos, aflata la numai 6 mile nautice departare. Delos a fost capitala politica si religioasa a Aegean-ului in antichitate, devenind astfel o importanta mostenire arheologica mondiala.
Galerie foto Mykonos

Obiective turistice in Mykonos
Regiunea Paleokastro
In regiunea Paleokastro , langa satul Ano Mera, se gasesc ruinele anticului oras Mykonos. Printre alte lucruri , aici se poate vedea veche biserica Agios Vlassis. Unul dintre cele mai importante monumente ale regiunii este manastirea Paleokastro contruita in sec 18 si care este un exemplu tipic de arhitectura monastica specifica insulelor Cyclades.
Mai mult...
Muzeul arheologic din Mykonos
Muzeul arheologic din Mykonos a fost costruit in 1902 cu scopul de a gasdui descoperirile de la "groapa purificarii" ( 426 BC) si care a fost gasita in 1898 de catre D. Stavropoulos.
Mai mult...
Biserica Paraportiane
Fundatia bisericii Paraportiane coincide cu dezvoltarea asezarii fortaretei (Castro) Chora in timpul sec 15 si 16. Este un complex de 2 niveluri cuprinzand 5 mici biserici.Nivelul de la baza cuprinde 4 biseri si un pasaj. Toate ariile comunica intre ele.
Mai mult...
Vezi toate obiectivele
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone