Insula Rhodos

Informatii generale
Cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor, Rhodos sau Rodos a devenit un centru regional important, multumita pozitiei sale, climatului si atractiilor naturale. Este cunoscuta ca Insula Soarelui. Pindar o mentioneaza intr-una din odele sale ca fiind nascuta din unirea zeului Helios cu nimfa Rhoda. Insula este acoperita de un sol fertil, cu vegetatie bogata; cel mai inalt punct de pe insula este varful Atavyros (1,215 m) situat in sud-vest. Capitala, denumita tot Rhodos, este situata in nordul insulei si este compusa practic din trei orase: modern, antic si medieval. Orasul modern are un caracter cosmopolit, cu majoritatea cladirilor ridicate in secolul 20.Orasul antic, fondat in anul 408 I.C. se mandreste cu ruinele templelor lui Zeus, Atena si Apollo, cu Stadionul, Gymnasiumul si Teatrul. Orasul medieval este inconjurat de zidurile ridicate de Cavalerii Cruciati. Este impartit in doua parti inegale: micul Collachio si marele Burgo sau Hora. Insula abunda in locuri incant_toare si interesante, ce merita vizitate, cum ar fi Valea Fluturilor, satul Triada, langa anticul Lalyssos (lalissos) pe varful Filerimos, unde in secolul 15 a fost ridicata manastirea cu acelasi nume, ruinele templelor lui Atena si Zeus, Kameiros (Kamiros) si ruinele ora_ului Dorian, Kalithea cu baile termale, Koskinou, Afandou, Faliraki si Rodini. Dincolo de toate insa, nu trebuie ratat Lindos. Contrastul intre casele de un alb stralucitor, ridicate pe cele doua plaje terasate si orasul vechi, formeaza una din cele mai uimitoare imagini din Grecia. In sfarsit, intreaga insula este inconjurata de plaje splendide, echipate pentru relaxare si sport. Rhodos este legata prin linii aeriene de Atena, Heraklion, Salonic, Karpathos, Kassos, Kos, Megisti, Mykonos si Santorini. Ferry-boatul leaga Rhodos de Pireu, de celelalte Dodecanese, de Cyclade, de Creta, si de insulele Egeene estice.
Galerie foto Insula Rhodos

Obiective turistice in Insula Rhodos
Palatul cavalerilor SF Ioan
Palatul a fost contruit de catre cavalerii Sf Ioan de Ierusalim pe locul unei fortarete Bizantine din sec 7. Dupa parasirea lui in timpul ocupatiei turcesti, a fost puternic disatrus de explozia unei magazii de pulbere. Restaurarea palatului a avut loc intre anii 1937 si 1940 cand cladirea a fost impodobita cu picturi murale.
Mai mult...
Colina lui Monte Smith
Colina lui Monte Smith este locul Acropolelor anticului oras Rhodes. Parcul arheologic se desfasoara verde si frumos continand teatrul Elenistic contruit in sec3 BC unde aveau loc evenimente atletice.Ele erau parte a unui festival tinut in cinstea zeului Ilios.
Mai mult...
Valea Fluturilor
Valea Fluturilor este un ecosistem unic in lume prin faptul ca a supravietuit neatins.Valea se afla de-a lungul raului Pelekanos care isi datoreaza existenta unor mici si rapide cascade.
Mai mult...
Vezi toate obiectivele
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone