Insula Naxos

Informatii generale
Insula Naxos este cea mai mare insula din Arhipelagul Cycladelor si de departe cea mai fertila dintre ele. Este amplasata in centrul arhipelagului si a fost descoperita ca destinatie turistica de scurt timp. Plajele sale numeroase inconjoara insula, facand din aceasta o destinatie perfecta pentru iubitorii de vacante, natura, liniste si frumusete. Majoritatea celor 64 sate, sunt montane, sunt foarte cunoscute pentru climatul racoros si pentru bucataria locala.
Galerie foto Insula Naxos

Obiective turistice in Insula Naxos
castelul Chora
Castelul ChoraTurn de granita pentru protectia fortaretei (Castro)a Sanoudos in Chora. Peretele care inconjoara fortareata este pentagonal si are 3 porti. Turnul Glezos se afla langa poarta de nord-vest.Are 4 nniveluri si este singurul turn din Naxos care are de asemenea a un turn rotund atasat de el.
Mai mult...
Portara
Primul lucru pe care visitatorul il vede inca inainte de a debarca pe insula este "Portara". Ruinele templului dedicat lui Apolo se conserva in imprejurimi, pana in zilele noastre. Costructia templului a inceput in secolul al 6-lea BC in timpul domnieitiranului Lygdamis, dar nu a fost niciodata terminat pentru ca a fost exilat de oamenii sai dupa ce a pierdut razboiul cu tiranul Samos.
Mai mult...
Iria
Un loc sacru cu in care viata si activiatile oamenilor au continuat fara intrerupere inca din sec 14 BC pana in zilele noastre. Este leaganul ordinului Ionic al monumentalei arhitecturii Grecesti. Sanctuarul a fost descoperit in 1982, investigat intre 1986-1996 si presentat publicului din 1992.
Mai mult...
Vezi toate obiectivele
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone