Cipru

Cipru


Informatii generale si harti Cipru

Insula Cipru este situata in regiunea Orientului Mijlociu, in Marea Mediterana, delimitata in teritoriu de Siria in Vest si Turcia in Sud.

Ofera tot ceea ce e mai frumos in Grecia si Turcia: plaje mediteraneene insorite, sate fermecatoare si ruine ale civilizatiei antice.

Intre etnicii turci si greci mai exista uneori conflicte si neintelegeri, insa nu afecteaza deloc turistii atrasi de ineditul acestor locuri, care sunt primiti cu multa caldura de localnici.

Turistic, tara merita vazuta, e interesanta, are un peisaj muntos aproape de granite atat in nord ( Muntii Krenya) cat si in sud (Muntii Trodoos), avand intre ei Campia Mesaoriei ( in greceste Mesaoria inseamna 'intre munti').
Marea Mediterana inconjoara aceasta insula frumoasa si interesanta.

O tara mica, insa o insula mare si generoasa, ce gazduieste peisaje de o varietate impresionanta. In timp ce de-a lungul coastei, veti gasi plaje stralucitoare cu un nisip foarte fin, in interiorul insulei, nenumarate atractii isi intampina vizitatorii: de la padurile dese de pini ce acoperã muntii Troodos, la bisericile bizantine raspandite in toata insula si pana la bogatiile din Ayia Napa sau la plantatiile de portocali si culturile de vita de vie de pe langa Limassol. Istoria, este prezenta aici inca de pe vremea zeilor, de cand se spune ca zeita Afrodita s-a nascut pe aceste meleaguri, iar persii, grecii, egiptenii, romanii si chiar englezii, si-au lasat amprenta in cultura si arhitectura cipriota si chiar in arta culinara.


In Cipru, primele livezi inmuguresc in Ianuarie si pana spre mijlocul lunii Februarie sunt deja inflorite. In Martie zilele sunt inca racoroase, cu temperaturi de aproximativ 19C. Inceputul primaverii este o perioada minunata pentru a vizita Cipru datorita temperaturilor optime si a faptului ca majoritatea ruinelor sunt inconjurate de un covor de anemone rosii si alte flori salbatice.
Vara incepe la inceputul lunii Mai si dureaza pana la mijlocul lunii Octombrie si presupune temperaturi inalte, cer senin si brize racoroase dinspre mare. Este sezonul ideal pentru innot, plaja si intreaga gama de sporturi acvatice, de la navigatie pana la scufundari.
In aceasta perioada locatiile arheologice vor fi vizitate fie dimineata devreme, fie seara tarziu, evitand perioada cea mai calduroasa a zilei.
Chiar si in perioadele foarte calduroase, cand temperatura ajunge la 32 C pe plaja (sau chiar mai mult), temperaturile din muntii Troodos sunt reconfortante, transformand muntele intr-un loc ideal pentru excursii sau relaxare.
Informatii turistice despre CipruOrase turistice din Cipru
Nicosia-capitala tarii Castelul Kyrenia Larnaca Catedrala St. Nick Ruinele salamis Loc de odihna multe locuri de vizitat Plaja Vedere mare

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone