St Lucia

St Lucia


Informatii generale si harti St Lucia

Sfanta Lucia este situata in arhipelagul Caraibe intre Martinica si Barbados si are capitala la Castries. Populatia este de 150.000 de locuitori. Limba oficiala a insulei este engleza, dar multi localnici vorbesc kweyol, care s-a transformat dintr-un dialect al francezei intr-o adevarata limba cu gramatica proprie. Plajele fine, luxuriantele paduri tropicale, cele doua conuri vulcanice de pe coasta de sud-est a insulei, Gros Piton, cu o inaltime de 797 de metri si Petit Piton, de 750 metri sunt principalele puncte de interes din Sf. Lucia. Climatul este tropical, sezonul ploios dureaza din iunie pana in noiembrie, iar sezonul uscat din decembrie pana in mai.

Insula este plina de atractii, puteti sa faceti catarari pe vulcanul Gros Piton, sa va plimbati printre izvoarele sulfuroase ale craterului inactiv, sa faceti tiroliana in padurea tropicala sau sa luati un catamaran din care sa admirati Gradina Botanica Diamond. Viata locala este plina de culoare si daca vreti sa va intoarceti acasa cu suveniruri exotice vizitati Targul Mestesugarilor din Castries. Pentru snorkeling va recomandam sa alegeti micul orasel de coasta Anse Chastanet, dar exista cu siguranta si alte zone de unde puteti sa priviti recifele de corali si uluitorii pesti tropicali.

TIROLIANA IN PADUREA TROPICALA

La Parcul de Aventuri Treetop din Dennery veti avea parte de o experienta extrema. Dupa ce va puneti hamurile speciale veti putea vedea de la inaltime luxurianta si misterioasa padure tropicala. Luati-va sandale sau adidasi rezistenti pentru ca mai mult ca sigur veti dori sa reluati de nenumarate ori traversarea cu tiroliana.

PLANTATIA BALENBOUCHE, O CALATORIE IN TIMP

Calatoriti in timp pe o plantatie de trestie de zahar din secolul XIX care se intinde pe 80 de acrii. Puteti sa vizitati frumoasa gradina tropicala, vestigiile istorice, dar sa si asistati in vechea moara a plantatiei la la procesul de fabricare al zaharului. Bucurati-va apoi de o bautura rece pe veranda sau hoinariti prin targul cu produse artizanale Choiseul.

SUVENIRURI EXOTICE LA CASTRIES

Targul Mestesugarilor din Castries, care se gaseste intre strazile Jeremie si Peynier este plin de culoare locala. Aici puteti sa gasiti cosuri din rachita, sepci sau papagali de lemn splendid pictati.
In apropiere se afla si o piata locala ticsita cu mirodenii, cacao de cea mai buna calitate, sosuri picante, fructe exotice si legume proaspete. Puteti de asemenea sa intrati si in bijuteriile si parfumeriile din Place Carenage care functioneaza in regim duty-free.

CU CATAMARANUL LA GRADINA BOTANICA

Luati neaparat un catamaran si navigati in jurul Gradinii Botanice Diamond. Chiar daca nu sunteti foarte atrasi de flora locala aici veti avea ocazia sa vedeti unele dintre cele mai ciudate specii vegetale. Poate nicaieri nu veti mai avea ocazia sa admirati planta "crevete", planta "macaroane cu branza" sau cea numita "codite rosii" pentru ca seama cu celebrele codite rasta ale caraibienilor. Exista bineinteles si alte specii exotice cunoscute de europeni ca ghimbirul sau arborii de cacao, dar suntem convinsi ca atenti voastra se va indrepta constant spre acele plante care au forme incredibile, aproape de neconceput. In Gradina Botanica se afla si spectaculoasa cascada Diamond, fundal pentru nenumarate aventuri romantice.Informatii turistice despre St Lucia

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone