Santo Domingo

Informatii generale
Santo Domingo este cel mai important oras din Republica Dominicana. Orasul a fost descoperit in 1496 de fratele lui Cristofor Columb, Bartolome Columb.

Santo Domingo are o istorie fascinanta, fiind primul oras in multe privinte: aici s-a infiintat prima catedrala catolica din America, prima fortareata din piatra din America, prima casa din piatra din America, prima manastire catolica din America, primul guvern, primul tribunal, primul spital, prima fabrica de bere si primul teatru din lumea noua.

In ciuda peisajelor de vis, populatia din Santo Domingo este contrastanta: de la oamenii foarte saraci care traiesc la periferia orasului pana la cei putred de bogati.

Santo Domingo a intrat in patrimoniul UNESCO in 1990, cladirile sale foarte vechi atragand anual milioane de turisti. In Santo Domingo vom gasi prima catedrala catolica din America, Catedrala Santa Maria Le Menor. Un alt punct de atractie din Santo Domingo este casa fiului lui Cristofor Colum, Diego, devenit viceregele coloniei.

De asemenea, nu trebuie ratate vizitele la ruinele primei manastiri din America, Palatul Casei Regale si la cea mai veche fortareta din Republica Dominicana.

Tot in Santo Domingo va puteti delecta cu muzeele ce va duc intr-o incursiune in trecutul glorios al tarii: Museo y Casa de Duarte, Museo de Arto Moderno, Palacio de Bellas Artes si Museo de las Calas Reales.  Gradina Zoologica si Gradina Botanica impresioneaza prin numarul mare de specii rare, specifice Americii si Caraibelor.
 
Galerie foto Santo Domingo
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone