Oranjestad

Informatii generale
Oranjestad este capitala statului Aruba si este destinatia de vacanta perfecta pentru turistii care sunt in cautarea unor plaje perfecte, cu apa cristalina si nisip fin.

Numit in onoarea ducelui Willem van Oranje-Nassau, Oranjestad a devenit cel mai important oras al Arubei in 1796, datorita pozitiei sale strategice, cu iesire la Marea Caraibelor.

Orasul Oranjestad este unic prin arhitectura sa coloniala, specifica Olandei. Casele din lemn, in culori vii, cu acoperisuri ce seamana cu casele de turta dulce dau un farmec aparte orasului.

Desi plajele din Oranjestad sunt idilice, turistii aleg sa isi petreaca vacanta in Oranjestad datorita magazinelor cu preturi foarte mici. Astfel, atractia principala din Oranjestad o reprezinta mall-urile si strazile principale unde buticurile cu articole traditionale atrag mii de turisti in fiecare an.

Cel mai important mall este Seaport Marketplace, iar bulevardele Lloyd S. Smith si Caya G.F. Betico Croes sunt intesate cu magazine, restaurante cochete si taverne ce servesc delicioasele preparate arubene.

Cu toate ca nu se poate lauda cu monumente istorice sau catedrale impozante, Oranjestad are cateva atractii ce merita vizitate. Una dintre acestea este Parcul Queen Wilhemina, vestit pentru vegetatia luxurianta si florile in culori ametitoare.

Un alt simbol al orasului Oranjestad este podul natural creat de apa marii in bariera de corali. Cu o inaltime de 7 m si lungime de 30 m, podul este unul dintre cele mai frumoase creatii naturale din Caraibe.

Pentru turistii pasionati de istorie si cultura exista cateva muzee ce le vor satisface curiozitatea de a afla mai multe despre Aruba. Muzeele care merita vizitate sunt: Fortul Zoutman, Turnul Wilhem, Muzeul Arheologic, Biserica San Francisco, Sinagoga Beth Israel sau Muzeul Numismatic.

Galerie foto Oranjestad
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone