Belize

Belize


Informatii generale si harti Belize

Belize este un stat in America Centrala istmica, in sud-estul Peninsulei Yucatan, avand un relief plat de podis jos, a carui monotonie este intrerupta in sud de cateva lanturi muntoase. Paralel cu tarmul, la 50-100 kilometri se desfasoara o bariera de corali de trei sute kilometri lungime. Belize beneficiaza de numeroase rauri si lacuri in partea nordica.
Clima este subtropicala umeda cu precipitatii foarte bogate si cicloane tropicale puternice - mai ales intre iulie si octombrie.
Padurea tropicala umeda are in componenta copaci cu esente pretioase si savane.
Mare parte din istoria ei, Belize a fost un loc in care se aventurau frecvent piratii, care isi gaseau adapostire in jungla tropicala. A fost numai o problema de timp pana ce eco-turistii au descoperit acest colt din America Centrala..
Astazi, Belize a devenit un loc preferat de cei care cauta o vacanta educationala si activa.. Acestia viziteaza padurile tropicale, bogatele colectii de pasari si animale, lunga intindere de corali si ruinele mayasilor. Turismul a inlocuit agricultura ca si industrie principala in Belize, generand mai mult de o cincime din PIB..
Aici poti gasi o cazare rustica in jungla sau intr-un hotel de pe malul marii, unde poti asculta sunetele scoase de maimutele urlatoare in timp ce bei un cappuccino pe veranda.
Infrastructura se imbunatateste continuu insa in unele locuri este greu de ajuns sau foarte scump, Acesta natura salbatica este locul cautat de cei care practica adventure travel.Informatii turistice despre Belize
Merlion - simbolul turistic al insulei Singapore Hotel in Belize Marea in Belize Cazare rustica in Belize

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone