Paraguay

Paraguay


Informatii generale si harti Paraguay

Paraguayul este un stat asezat in partea centrala a Americii de Sud, lipsita de acces direct la ocean si traversata de Tropicul Capricornului.

Paraguayul era candva asa de izolat incat era asemuit cu o insula inconjurata de pamant. Insa in ultimele decenii aceasta tara s-a deschis lumii si astazi este un stat democratic cu un comert liber, cu o stabilitate relativa.

Paraguayul are o surpinzatoare varietate de natura neimblanzita, fiind in special cautata de cei care iubesc pasarile ( bird-watchers ).

Tara esta brazdata de fluviul Paraguay, impartind practic tara in doua, La vest de fluviu se intinde campia Chaco presarata cu mlastini si acoperita de savane cu palmieri si paduri de quebracho. La est de fluviul Paraguay, se afla coline impadurite inconjurate de campii fertile. La est curge fluviul Parana, formand o granita naturala cu Brazilia.

Pentru a intra in Paraguay, viza nu este necesara. Insa, la granita tarii, trebuie aratat documentul care atesta ca v-ati vaccinat impotriva febrei galbene.  Intrucat in Paraguay, apa nu este intotdeauna potabila, se recomanda folosirea apei imbuteliate chiar si pentru spalarea dintilor sau a fructelor si legumelor. Limbile oficiale sunt spaniola su guarana, iar moneda nationala este guaran (1 euro = 6674,3 guarani).Informatii turistice despre Paraguay
Capitala Asuncion Campia Chaco Fluviul Parana

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone