Georgetown

Informatii generale
Guyana, o tara de o frumusete naturala exceptionala, o combinatie reusita intre insulele Caraibe si America de Sud fiind completata de un strop din trecutul agitat. Asezata in partea de nord-est a continentului America de Sud, Guyana se intinde pe o suprafata de 725 de km, de la lunga coasta a Atlanticului pana in densa padure ecuatoriala si savana Rupununi.

Clima este tropicata, umeda, calda, moderata de vanturile din nord-est. Exista doua anotimpuri ploioase, primul din luna mai pana la jumatate lunii august, iar cel de-al doilea din luna noiembrie pana la jumatatea lunii ianuarie.

Georgetown, ce sta de paza pe raul Demerara, este principalul port maritim si, in acelasi timp, capitala tarii, un oras confortabil cu hoteluri moderne, cladiri coloniale impunatoare si copaci aliniati de-a latul bulevardelor. Arhitectura cladirilor, in mare parte din lemn, dezvaluie reminiscentele de secole ale Guyanei ca fiind fosta colonie olandeza si britanica, devenind stat independent in anul 1966. Asta face ca Guyana sa fie singura tara din America de Sud in care se vorbeste limba engleza.

Viata in Guyana este dominata de rauri imense care duc exact in interiorul padurilor tropicale, savanelor si junglelor. Omenirea a avut un impact minor aici, iar in zilele noastre Guyana ramane  una dintre cele mai incitante destinatii de vacanta pentru aventurare si explorarea necunoscutului.

Fie ca alegeti barca sau masina de teren, orice modalitate de a descoperi frumusetea naturala a Guyanei va fi una inedita, excursia in savana oferindu-va posibilitatea de a intalni animale salbatice, dar si descoperirea a peste 700 de specii de pasari.

Raurule serpuite si padurile tropicale sunt presarate cu numeroase obiective turistice naturale. Situata pe raul Potato, cascada Kaieteur din parcul national Kaieteur rivalizeaza cu Iguazu, Niagara si Victoria in frumusete si maretie.
Preparatele culinare din hoteluri si restaurante reflecta influentele societatii guyaneze, dar sunt prezente si preparate internationale.

Pentru cei dornici de aventura, Guyana este un taram minunat, pentru eco-turisti este o tara unde natura a conservat perfect cele mai de pret bogatii. Descoperiti o experienta care va fi garantat memorabila. Aici veti simti cum frumusetea si naturaletea va vor atinge inima, pe masura ce veti patrunde in minunata aventura pe care o ofera Guyana.

Obiective turistice:
Principalele obiective turistice sunt Curtea de Justitie si Cladirea Legislativa, Gradinile Botanica si Zoologica (se intind pe o suprafata de 49 ha, au colectii de palmieri, orhidee si nuferi).  In apropiere se afla Centrul Cultural, care contine cel mai bun teatru din Caraibe. Vizitati si Muzeul de Istorie Naturala, care contine exponate noi ce cuprind toate aspectele vietii si culturii statului, precum si Muzeul de Antropologie Walter Roth.

Nu ratati importanta Catedrala St. George, recunoscuta ca fiind cea mai inalta cladire din lume contruita in totalitate din lemn si Arapaima, cea mai mare rezervatie naturala a multor specii de pesti.

Galerie foto Georgetown
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone