Ecuador

Ecuador


Informatii generale si harti Ecuador

Ecuadorul este cel mai mic stat din zona Muntilor Anzi si a primit aceasta denumire de la Ecuator, care il traverseaza. Ecuadorul este situat in nord-vestul continentului sud-american si are iesire la Oceanul Pacific.

Litoralul este insotit de o campie colinara acoperita de savane. Muntii Anzi trec de 6.000 de metri si sunt dispusi pe doua cordiliere cu multi vulcani activi, separate de platouri si depresiuni inalte, bine populate. Catre estul tarii domina campia Oriente care ocupa mai bine de jumatate din suprafata tarii, campie ce este drenata de afluentii Amzonului si este acoperita de paduri ecuatoriale.

Capital tarii, Quito, a fost un oras Incas inainte ca teritoriul sa fie cucerit de spanioli. Orasul este inconjurat de un lant de vulcani, intre care si Cotopaxi (5.896m), cel mai inalt vulcan activ din lume.
Ecuadorul este unul dintre cei mai mari cultivatori de banane, iar multa vreme aceste fructe reprezentau principalul produs de export al tarii. Intre timp, exportul de banane a fost detronat de exporturile de petrol si gaze naturale.

Insulele Galapagos apartin statului Ecuador. Acestea se gasesc la o distante de aproximativ 1.000 km in largul Oceanului Pacific. In acest arhipelag traiesc specii unice de animale, cum ar fi broaste testoase gigant, iguana de mare sau pescarusul cu picioare albastre. Observatiile asupra faunei insulelor Galapagos l-au condus pe naturalistul englez Charles Darwin la cunoscuta teorie evolutionista.
Parcul national Arhipeleagul Galapagos a fost clasificat drept patrimoniu al umanitatii. De aceea, numarul de vizitatori pe an este limitat la 40.000, pentru a proteja ecosistemul insulelor.

Arhipelagul este construit din 19 insule, dintre care 13, mai mari, variaza ca suprafata de la 4,5 km2, la 14 km2. 6 insule mai mici au o suprafata cuprinsa intre 1-5 km2. Cea mai mare insula din arhipelag este Insula Isabela care, cu o lungime de aproximativ 132 km, acopera mai mult de jumatate din aria de uscat a Arhipelagului Galapagos. 5 dintre insule sunt locuite, cu o populatie de aproximativ 20.000 de locuitori.

Romanii care calatoresc in scop turistic nu au nevoie de viza pentru Ecuador, insa pentru cei care doresc sa lucreze sau sa studieze, vizele sunt in continuare obligatorii. Nici un vaccin nu este obligatoriu, dar este bine sa fiti vaccinati impotriva hepatitei, poliomelitei, tetanosului si tifosului.

Limba oficiala este spaniola, dar in unele zone veti intalni si dialecte ale bastinasilor. Moneda nationala este sucre, insa dolarul american este foarte des folosit la plati. (1 USD= 100 sucre).Informatii turistice despre EcuadorOrase turistice din Ecuador
Capitala Quito si vulcanul Cotopaxi Ecuatorul Insulele Galapagos

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone