Cartagena

Informatii generale
Datorita plajelor, femeilor frumoase si a unui stil de viata lipsit de griji, Cartagena este cea mai cautata destinatie de vacanta din Columbia. Orasul-port Cartagena are deschidere la Marea Caraibelor in vest si la Golful Cartagena in sud.
Cartagena a fost infiintat in 1533 de conchistadorul Don Pedro de Heredia si a fost numit dupa orasul spaniol cu acelasi nume.

Locuitorii din Cartagena sunt mandrii de orasul lor, de cladirile din perioada coloniala, cat si de faimoasele plaje. Unul dintre cele mai admirate si vizitate edificii din Cartagena este zidul de aparare construit in perioada de dominatie spaniola. Pentru ca orasul era adeseori tinta piratilor si a exploratorilor, s-a construit un zid lung de 10 km pentru a-i apara bogatiile si locuitorii. Astazi, zidul se afla intr-o stare perfecta, aducand un plus de farmec centrul istoric al Cartagenei.

Turistii care vor sa afle mai multe despre istoria acestui fascinant oras trebuie sa viziteze centrul vechi. Aici vor intalni numeroase cladiri vechi, din perioada coloniala, muzee, biserici, catedrale, balcoane decorate cu superbe flori specifice Americii de Sud. In aceeasi zona se afla si o sumedenie de restaurante, terase, cluburi sau baruri.

Obiectivele turistice ce nu trebuie ratate sunt: Palatul Inchizitiei (muzeu in care sunt expuse unelte de tortura), Castillo San Felipe de Barajas (un vechi fort ce proteja orasul de atacul piratilor), Muzeul de Aur, Convento de la Popa (manastirea veche de 4 secole este loc de pelerinaj pentru credinciosii din Columbia) sau Monumento a los Zapatos Viejos ( o pereche de bocanci vechi din bronz).
Foarte aproape de oras se gasesc cateva plaje de corali, protejate prin lege. Alte plaje ce au mare cautare printre turisti sunt Boquilla si Manzanilla.

Viata de noapte este foarte activa in Cartagena. Din cluburi si discoteci se aud ritmuri de salsa si rumba, localnicii dansand adeseori pe strada. La inceputul lunii martie are loc Festivalul Muzicii Caraibelor, iar vara Cartagena devine orasul cu cele mai frumoase femei din Columbia, aici avand loc concursul de frumusete Miss Columbia.

Turistii cu buzunarul adanc se pot caza in Parcul Natural Rosario care ofera posibilitatea de a sta peste noapte in bungalow-uri exotice. Locatia este celebra pentru apusurile magnifice si peisajele superbe.

×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone