Cali

Informatii generale
Cali este unul dintre cele mai importante orase ale Columbiei, fiind al treilea ca marime dupa Bogota si Cartagena. Fondat in 1536 de conquistadorul Sebastián de Belalcázar, Cali este un important centru economic si industrial.
Orasul Cali este situat in Valea Cauca, fiind inconjurat de muntii Western Range in partea vestica si de dealurile Farallones de Cali.

Cali este intesat cu zone istorice, ce amintesc de dominatia spaniola. Cele mai importante obiective turistice se afla in centrul orasului, printre care bisericile La Merced, La Ermita, Catedrala, Cali Zoo, Iglesia de San Francisco si Palatul Justitiei. Un loc ideal pentru promenade este La Plaza de Caycedo, considerat a fi centrul orasului. Orasul are numeroase statui, gradini botanice si parcuri ce nu trebuie ratate. Cele mai celebre statui din Cali sunt Cristo Rey, un edifiu inalt de 42 m si cea a lui Sebastian de Belalcazar, fondatorul orasului.

Cali este un oras ce stie sa petreaca pana in zori. Cel mai potrivit loc pentru a vedea cum se distreaza columbienii este cartierul Granada. Aici se gasesc o multime de restaurante, cluburi de noapte, magazine de lux sau buticuri cu suveniruri. O alta zona populara printre tinerii din Cali este “La sexta”, denumita si zona roz.

Columbienii au un adevarat cult pentru mall-uri, considerandu-le adevaratii locatii turistice. Din acest motiv, designul mall-urilor din Cali este inovator, futurist si surprinzator. Multe dintre ele sunt construite asemenea unor bulevarde, punand la dispozitia clientilor un numar mare de servicii.

Intr-un timp relativ scurt, Cali a devenit una dintre cele mai cautate destinatii ale Columbiei, femeile frumoase, pofta de viata si preturile mici contribuind din plin la succesul orasului.

Galerie foto Cali
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone