Bogota

Informatii generale
Bogota, capitala Columbiei, este situata la o altitudine de 2.640, la poalele muntilor Anzi, Guadalupe si Monserrate. Bogota a fost infiintat in 1538 de Gonzalo Jiménez de Quesada şi a fost numit "Santa Fé de Bacatá" dupa locul sau de naştere şi numele localitaţii indigene.

In timpul ocupatiei spaniole, orasul Bogota a avut o puternica dezvoltare economica si culturala. In prezent, capitala numara peste 8 milioane de locuitori, fiind unul dintre cele mai mari orase din America de Sud.

Arhitectura orasului Bogota este un amalgam de influente engleze, franceze si americane.  Aici nu veti intalni un singur tip de arhitectura, dominatiile straine punandu-si amprenta si pe edificiile orasului. Asadar, strazile din Bogota au adunat de-a lungul timpului cladiri inspirate din arhitectura franceza, engleza si zgarie-norii “imprumutati” de la americani.

Cel mai important punct de atractie il reprezinta La Candelaria, centrul istoric al Bogotei. Aici se gasesc cele mai importante muzee, catedrale si restaurante. Printre cele mai importante se numara: Muzeul de Aur, bisericile San Agustin si Santa Barbara, catedrala, Muzeul de Arta Moderna, Muzeul de Arheologie, Galeria Casa Negret sau Muzeul Orasului Bogata.
Un alt muzeu inedit din Bogota, unic in lume, este Muzeul Lenei. Aici, turistii vor gasi canapele amplasate in fata unor televizoare, hamacuri si paturi, precum si numeroase alte obiecte asociate cu evitarea muncii.

Turistii care nu vor sa piarda prea mult timp prin muzee si galerii pot vizita Gradina Botanica (aici veti intalni singura expozitie de peste 5000 de orhidee) sau se pot plimba prin Plaza de Bolivar sau Parcul Martirilor.
In ciuda bogatiilor arhitecturale, Bogota nu este un oras foarte sigur. Orasul este adeseori impanzit de cersetori, iar bandele de traficanti de arme si droguri tulbura linistea locuitorilor si a turistilor.


Galerie foto Bogota
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone