Santiago De Chile

Informatii generale
Cel mai important oras din Chile, Santiago, este un amalgam de influente culturale, economice si industriale. Cu o populatie de 5 milioane de locuitori, Santiago este al patrulea oras din America de Sud, dupa Buenos Aires, Rio de Janeiro si Sao Paolo.

Orasul Santiago a fost infiintat de Pedro de Valdivia, in 1541, datorita pozitiei sale geografice excelente, care il facea sa fie usor de aparat. In secolul XIX, Santiago cunoaste o importanta dezvoltare economica, in scurt timp devenind cel mai important oras din Chile. 

Pentru ca 40% din populatia tarii se afla in Santiago, autoritatile au facut eforturi disperate pentru a-i convinge pe locuitori sa se stabileasca in afara orasului. Toate tentativele lor au fost sortite esecului. In ciuda numarului mare de masini din Santiago, peste 1 milion, traficul se desfasoara fara dificultate, datorita planurilor de infrastructura bine gandite.

Spre deosebire de alte orase importante din America de Sud, unde rata criminalitatii este ridicata, Santiago este considerat a fi unul dintre cele mai sigure orase din lume. Evenimentele culturale, numeroasele muzee, catedralele, cladirile cu o arhitectura interesanta, dar si viata de noapte au facut din Santiago o destinatie de vacanta perfecta.

Locuitorii din Santiago stiu sa se bucure de viata, viata de noapte a orasului fiind unul dintre cele mai interesante puncte de atractie. Tot aici se gasesc si numeroase cluburi de jazz, cel mai renumit fiind Club de Jazz Ñuñoa.
In Santiago exista cateva obiective turistice ce nu trebuie ratate: Centro Cultural Palacio de La Moneda, Muzeul National de Arte Frumoase, Plaza de Armas sau Muzeul de Arta Contemporana.


Galerie foto Santiago De Chile
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone