Easter Island

Informatii generale
Insula Pastelui este una dintre cele mai frumoase locuri din lume, misterul insulei starnind curiozitatea turistilor. Cu toate ca se afla la o distanta de 4.000 km, Insula Pastelui apartine de Chile.

Numele insulei a fost dat de exploratorul olandez Jacob Roggevven care a descoperit-o in Duminica Pastelui. Daca in secolele trecute, populatia a fost nimicita de variola, din 5.000 de locuitori supravietuind doar 600, in zilele noastre, in Insula Pastelui locuiesc aproximativ 4.000 de indigeni.

Punctul de atractie al insulei il reprezinta Parcul National Rapa Nui. Aici, au fost descoperite 887 de monoliti, statui uriase sculptate din piatra vulcanului Rano Raraku. Monstrii din piatra au o inaltime de pana la 20 m, greutatea lor depasind, in multe cazuri, 80 de tone. Din pacate, nimeni nu a reusit sa desluseasca misterul acestor statui. Nici locuitorii care locuiesc acum pe Insula Pastelui nu cunosc insemnatatea constructiilor, de ce unele au fost pozitionate cu fata spre cer, de ce unele au ochii inchisi sau deschisi.

Un alt mister care nu si-a gasit inca deslusirea este felul in care au fost transportati monolitii. Legendele spun ca statuile s-au deplasat singure, dar in urma unor investigatii s-a descoperit ca centrul de greutate este deplasat inspre centru, asa ca puteau sa le tracteze cu ajutorul unor franghii. Greu de imaginat cum ar fi putut un numar de 50 sau 100 de oameni sa care 20 km un monument de peste 20 de tone.

Pentru a vizita toate atractiile zonei, sunt necesare cel putin 4 zile. Cele mai importante obiective ale Insulei Pastelui sunt: Ahu Tongari (cea mai mare platforma oahu), cariera Rano Raraku (locul unde au fost sculptati monolitii), pesterile Te Pahu sau plaja Ovahe.


Galerie foto Easter Island
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone