Paramaribo

Informatii generale
Paramaibo, capitala Surinam-ului, este cel mai important oras al tarii, cu o populatie de 240.000 de locuitori.
Orasul Paramaibo este situat pe raul Surinam, la 15 km departare de gura de varsare a acestuia in Oceanul Atlantic, pe coasta de nord a Americii de Sud. In 1651, Surinam se afla sub dominatia britanica pentru ca in 1815 sa fie cedata Olandei sub numele de Guyana Franceza.

Cu toate ca este o tara foarte mica, Surinam este una dintre cele mai bogate tari din America de Sud datorita bogatiilor naturale ca aur, diamante, petrol, platina, minereu de fier, mangan, rom, cafea, cacao si lemne. In ciuda acestor resurse naturale extrem de importante, economia din Paramaibo s-a dezvoltat datorita exploatarii bauxite.

Centrul vechi al Paramaibo, aflat sub patrimonial UNESCO din 2002, este cel mai important obiectiv al orasului. Aici veti intalni cladiri originale, ce ilustreaza fuziunea graduala dintre arhitectura olandeza si tehnicile locale traditionale.

Obiective turistice:
Cladirea Adunarii Nationale: construita in 1975, este alcatuita din 51 de membri, alesi o data la 5 ani, prin votul populatiei.
Moscheea Surinam: este cea mai mare moschee din Caraibe. Constructia ei a durat 20 de ani deoarece a fost interzisa folosirea masinilor, totul fiind facut manual.

Palatul Prezidential: palatul a fost construit in 1730, fiind resedinta guvernatorului. Dupa proclamarea independentei, a devenit Palat Prezidential si a fost restaurat in 1995.

Fortul Zeelandia: fortul a fost construit de francezi in 1640 si preluat de englezi in 1651. Fortul a fost redenumit dupa conducatorul lor, devenind Fortul Willoughby. Insa, o data cu noua ocupatie olandeza, in 1667, fortul isi schimba din nou numele in Fort Zeelandia.

Catedrala St Peter si St Paul a fost construita in 1885, fiind cea mai inalta catedrala din lemn din emisfera sudica. Momentan este inchisa pentru lucrari de renovare, intrucat a fost grav afectata de restaurarea din 1979.

Palmentuin: initial a fost gradina privata a guvernatorului, dar a devenit accesibila publicului la inceputul secolului 20. O mare parte din vegetatie este alcatuita din palmieri falnici, flori exotice. Tot aici veti intalni numeroase specii de pasari.





Galerie foto Paramaribo
×

Descarca LastMinute si prinde reducerile pe telefon.

  Android   iPhone